Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

'Hitler'in Kavgam kitabı gibi Kur'an'ı da yasaklayalım'

Hollanda'nın aşırı sağcı siyasetçisi Geert Wilders, Kur’an’ın ülkede yasaklanmasını istedi. Üstelik bunu söylerken Hitler örneği verdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-06 16:42:55

'Hitler'in Kavgam kitabı gibi Kur'an'ı da yasaklayalım'

Euronews Türkçe'nin haberine göre Kur'an'ı Adolf Hitler'in ‘Mein Kampf' (Kavgam) adlı kitabıyla kıyaslayan ve "Kur'an'ın daha fazla anti-semitizm içerdiğini" iddia eden Wilders, göçmenlerin ülkesine gelmesini istemediğini belirterek ‘Kur'an'ı yasaklarsak gelmezler' dedi.

Muhabir James Franey'e konuşan Wilders, şunları söyled:

Nasıl Kavgam kitabını Hollanda'da yasakladıysak, Kur'an'ın da tamamen yasaklanmasını tercih ederim. Bu kısmen sembolik görünse bile etkileri muazzam olabilir. Eğer bir ülke göçmen politikasında diğerlerine göre daha katıysa, göçmenlerin çoğu daha serbest politika izleyen ülkelere yönelir” dedi.

TEPKİLER VERİLİYOR

Hollanda'da, 15 Mart'ta yapılacak seçimler öncesinde İslam ve göçmen karşıtı söylemlerin arttığına dikkat çekmek ve dayanışma sergilemek için Amsterdam'daki bir camide etkinlik düzenlendi. Toplantıda Hollanda'yı İslam'ın değil, 'aşırıcılığın' tehdit ettiği vurgulandı.

Etkinliğe katılanlardan emekli Profesör Rudi Kunzel, Avrupa'daki krizlerde göçmenlerin günah keçisi ilan edildiğini şöyle anlattı:

“Kapitalizmdeki ilk kriz 2008'deydi ve sonrasında istihdam fırsatları çoğalmadı. Bu nedenle insanlar kızgın olmakta haklı ancak öfkelerini azınlık kesimlere yöneltmekte haksızlar.”

WİLDERS'IN DESTEĞİ

Anketlere göre Hollandalı seçmen arasında, camilerin kapatılmasını, Kur'an'ın yasaklamasını ve Müslümanların ülkeye alınmamasını savunan Wilders'i destekleyenlerin oranı yüzde 20 civarında.

WİLDERS-TÜRKİYE KRİZİ

Aşırı sağcı Wilders, son günlerde Almanya ile yaşanan kriz sonrası ortaya koyduğu tavır ile büyük tepki çekti. Türk bakanların Hollanda'da da konuşma yapmasına izin verilmemesini isteyen Wilders, 16 Nisan'a (referanduma) kadar Türk bakanların ülkede "istenmeyen kişi" ilan edilmesi gerekitğini savunuyor.

Haberin ayrıntıları için fotoğrafa tıklayınız:

515973

Haber Ara