Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

'Hitler'in evini yıkmak en temiz çözüm'

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Hitler'in doğduğu evin yıkılması gerektiğini belirterek, 'Bana göre yıkım en temiz çözümdür.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-13 09:37:17

'Hitler'in evini yıkmak en temiz çözüm'
Avusturya Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Sobotka, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Adolf Hitler'in doğduğu evin kamulaştırılması amacıyla hazırlanan yasa tasarısının son aşamaya geldiğini söyledi.
 
Ev ile ilgili tasarrufta bulanabilmeleri için kamulaştırılacağını aktaran Sobotka, "Karar gereklidir. Çünkü Cumhuriyet, geçmişte çok kez olduğu gibi evin Neo-Nazilerin tapınma merkezi olmasını ve orada toplanıp slogan atmalarını engellemek istiyor. Benim görüşüm evin yıkılmasıdır. Bana göre yıkım en temiz çözümdür." değerlendirmesinde bulundu.
 
"MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR"
 
İçişleri Bakanlığı sözcülüğü ise yıkımın henüz söz konusu olmadığını ve Meclis'in yıl sonuna doğru Hitler'in doğduğu evin akıbetini belirleyecek kararı vereceğini açıkladı.
 
Merkez sağdaki Avusturya Halk Partili (ÖVP) Başbakan Yardımcısı Reinhold Mitterlehner ise tarihi koruma altında olduğu için evin yıkılamayacağını bildirerek, buranın eğitimle ilgili müzeye dönüştürülebileceğini kaydetti.
 
Bazı sivil toplum örgütleri ise evin yıkılmasının çözüm olmadığını ileri sürüyor.
 
Avusturya hükümeti, Neo-Nazilerin merkezi haline gelmesini önlemek istediği Adolf Hitler'in doğduğu evi kamulaştırmak istiyor. Evi satmak istemeyen ev sahibine, kamulaştırma karşılığında yüklü miktarda tazminat ödenmesi öngörülüyor. Kamulaştırmadan sonra evin ya yıkılması ya da müze haline getirilmesi tartışılıyor.

Haber Ara