Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hitler'in çılgın projeleri

Nazi Almanyası'nın İkinci Dünya Savaşı'nda devreye aldığı silahlanma projeleri bugün de tartışılan konular arasında. Tanklardan bombardıman uçakları ve denizaltına kadar proje üreten Naziler ufo planından 'mükemmel soy' a uzanan geniş perspektifte savaş stratejisi geliştirdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-12 20:18:27

Hitler'in çılgın projeleri

Nazi Almanyası'nın silahlı güçlerinin jeostratejik açıdan aldığı pozisyon kadar askeri yapılanması da bugün tartışılan konular arasında. Döneme askeri ve diplomatik açıdan damgasını vuran Alman siyasetinde "Nazi uygulamaları" dramatik örnekleriyle belgelenmiş durumda. Nazi Almanyası'nın İkinci Dünya Savaşı'nda devreye aldığı silahlanma projeleri bugün de tartışılan konular arasında. Tanklardan bombardıman uçakları ve denizaltına kadar proje üreten Naziler ufo planından "mükemmel soy" a uzanan geniş perspektifte savaş stratejisi geliştirdi.

Uluslararası ilişkiler uzmanları'nın TIMETURK'e yaptıkları açıklamalarda da çarpıcı örneklere yer verildi.
Uzmanlar, 1939 yılında dünyanın en kanlı savaşının başlamasına sebep olan Hitler Almanyasının ürettiği silahların ürkütücü boyutta olduğunun da altını çizdi.

Hitler'in "savaş makineleri"

Horten Ho-IX II gibi Dünya Savaşı sonuna doğru Almanya tarafından geliştirilmiş prototip 'uçan kanat' uçak bombardıman uçağı olarak tasarlanırken; Heinkel He 111 II de Dünya Savaşı bombardıman uçağı idi. 1942'lere kadar Alman Hava Kuvvetleri'nin birincil bombardıman uçağı olmuştur. Junkers Ju 87 ya da diğer adıyla Stuka, Junkers firması tarafından üretilen ve II. Dünya Savaşı'nda Alman Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan hafif bombardıman uçağı. Almanların, Yıldırım Savaşı taktiğini terk ettiği 1943 yılına kadar etkin olarak kullanılmıştır. 1936-1944 arasında 6.000'den fazla Stuka üretilmiştir.

Alman U-boat'lar ve vurucu güçler

U-boat, Almanca'da denizaltı anlamına gelmektedir. Ancak diğer bazı dillerde Alman deniz kuvvetlerince kullanılan denizaltıları ifade eder.İkinci Dünya Savaşı'nın önemli silahı olmuştur.
Panzerkampfwagen VI , Alman yapımı ağır tank. Zamanındaki en iyi tanklardan biriydi. Çok sağlam zırha ve iyi bir topa sahip olduğu için düşmanların korkulu rüyasıydı.Maschinengewehr (Makineli Tüfek), Alman yapımı makineli tüfek. 1942 yılında üretilmiştir. Çoğu savaş tarihçisine göre en iyi tüfek tasarımlarından biridir. V-1 füzesi, Uçan Bomba olarak da bilinen, II. Dünya Savaşı sırasında Almanya tarafından geliştirilen, pulsejet motorlu pilotsuz bomba uçak.

Hitler döneminde tarihe meydan okuyan çılgın projeler de devreye alınmaya çalışılmıştır.
İşte bu çılgın planlardan bazıları:

Hayvan nesline maydan okudular

1900'lü yılların ilk çeyreğinde, Naziler nesli tükenmiş olan yaban öküzlerini yeniden hayata döndürme planlarına başladılar. Avrupa'da başıboş dolaşan yaban öküzlerini cesaret göstergesi olarak öldüren avcılar ödüllendirilirdi. Bu efsanevi statüsünden ötürü, Nazilerin "saf ırk" politikalarına uygun bulundular. Zoolog Lutz ve Heinz Heck kardeşler, bu hayvanları hayata döndürme çabalarından ötürü Naziler tarafından büyük destek aldı.Genetik olarak "mükemmel" yaban öküzü ırkını elde etmek için seçici-damızlık programları kullandılar.

Hitler, Mesihleştirildi

Noel kutlamalarını da ortadan kaldırmak isteyen Naziler ilk denemelerinde başarısız oldu. Aralarında birçok Hristiyan'ın bulunduğu Alman toplumundan Noel'i tamamen silemeyeceklerini anladıklarında ise B planı olarak kendi isteklerine göre şekillendirmeye çalıştılar. İsa ve Meryem Ana figürlerini, Aryan figürlerine çevirdiler, Noel ağaçlarını swastikalar ile süslemeye başladılar. Hitler "Mesih" olarak kabul ettiler.

Deniz suyunu içilebilir kılma çalışması

Deniz suyunun içilebilir hale getirilmesi için tıbbi deneyler yapıldı ve bu konuda mahkumlar kobay olarak kullanıldı.
Tüberkülozla ilgili deneylerde de mahkumlar kullanıldı.Dachau toplama kampında buzlu suda bekletilen mahkumlar üzerinde denemeler yapıldı. Nazi uçak mürettebatının oksijensiz yaşayabileceği rakımı belirlemek üzere yapılan deneylerde de basınç odasında çok sayıda mahkumun öldüğü kayıtlara geçmiş bulunuyor

Kahinler gizli görevde

Naziler silahlı örgütlerinin içerisinde gizemli işlere de el attmışlardır. Kahinler kadar gizemlere aşina olan askerler de kendi mücadelelerinde ve askeri stratejilerinde rol aldı.Wilhelm Wulff, Ludwig Straniiak ve Wilhelm Gutberlet Naziler tarafından kullanılan önemli gizemciler arasında idi. Wulff bir astrolog olarak İtalya diktatör Benito Mussoli'nin bulunmasını sağlamak amacıyla görevlendirilirken, Ludwig Norveç sularında gizli görevde olan Alman savaş gemilerinin yerini belirlemede görevlendirilen bir fizikçiydi.

Ufo yapma projeleri

Naziler, bazı bölgelerde direnişe karşı koyamamış ve askerlerini geri çekmiştir. Hitler, bu durum karşısında 1930'lu yıllarda ordusunun önde gelen bilim adamları ve komutanlarından bir grup oluşturmuş ve bu grupta bulunan kişileri ülke dışına göndermiştir. Bu grubun amacı uzay ve uzay araçları hakkında bilgi toplamaktı ve bu adımla Hitler, UFO projesini başlatmış oldu.1940'lı yıllarda üretime geçirilen UFO'lar fabrika hataları yüzünden yapılamadı.

Baltık Denizi'nde 200 bin kişilik otel planı

"Güce Karşılık Eğlence" programı ile Naziler Almanya Baltık Denizi yakınlarındaki Hotel Prora'yı inşa ederek Dünya üzerindeki en büyük oteli inşa etmeyi hedeflediler. 200 bin insanı ağırlamaya yetecek kadar genişlikte ve 4.5 kilometre uzunluğundaki bu otel Almanya işçi sınıfı ile patronların bir arada çalışabilmesi için ortam yaratmak amacını da taşıyordu.

Yahudiler,Madagastar'a sürülecekti

1940 yılında Fransa üzerindeki zaferinden sonra Naziler, Almanların yaşam alanını çaldıklarını düşündükleri için Avrupalı Yahudileri Madagaskar'a göndermeyi planladılar. Toplu katliamdan daha iyi bir plan gibi görülse de adada hastalıktan ve diğer dış etmenlerden ötürü kendilerini öldürmeleri beklendiğinden problem çözülmüş olacaktı.
Fakat, bu planın uygulanması ve gerekli ekipmanın sağlanması için Almanların kısa süre içerisinde İngilizleri yenmesi gerekiyordu. Bunu başaramadıkları için, Sovyet Rusya'nın işgalinden sonra Yahudileri Sibirya ve kutuplara sürgün etmeyi planladılar.

Alman kadınları ve mükemmel soy

Naziler yaşam stilleri ve kalıtımlarının saf ırk olması için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. İdeal bir anne ve eş olmaları için bir buçuk aylık eğitim programlarına alınan Alman kadınlara, klink yardımıyla mükemmel soy üretmeleri için dersler verildi, dersleri geçenler sertifika ile ödüllendirildi. Fakat, savaş sırasında sanayi ve ev işlerinin hepsi ile kadınlar ilgilenmeye başlayınca bu program unutuldu.

Mahkumlar üzerinde uyuşturucu testi

Almanların savaş süresince korkusuz ve atak tavırlarının az bilinen nedenlerinden birisi de Nazi askerlerinin birer uyuşturucu bağımlısı olmaları. Pervitin adlı metamfetamin askerlerin daha uzun süre dinlenmeden savaşmalarını ve bütün riskleri almalarını sağlamıştır. Daha sonraları daha yenilebilir hale getirilmesi açısından şeker ve çikolata ile kaplanmıştır.1944 yılında ise metamfetamin, kokain ve morfin karışımı D-IX adlı uyuşturucuyu ürettiler ve ilk olarak mahkumların üzerinde test ettiler.

 

Haber Ara