Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Hisarcıklıoğlu'ndan 'LGS tercihinde TOBB ve TOBB ETÜ destekli meslek okullarını seçin' çağrısı

LGS 2020 sonrası tercih aşamasında bulunan öğrencilere ve ailelerine çağrıda bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu 'MEB, TOBB ve TOBB ETÜ olarak meslek liselerinde büyük bir değişim ve dönüşüm başlattık. Öğrencilerimizi 81 ildeki 103 proje okulumuzu seçmeye davet ediyorum. Ara eleman değil, aranan eleman yetiştirmek istiyoruz' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-17 15:03:17

Hisarcıklıoğlu'ndan 'LGS tercihinde TOBB ve TOBB ETÜ destekli meslek okullarını seçin' çağrısı
LGS 2020 sonrası tercih aşamasında bulunan öğrencilere ve ailelerine çağrıda bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu "MEB, TOBB ve TOBB ETÜ olarak meslek liselerinde büyük bir değişim ve dönüşüm başlattık. Öğrencilerimizi 81 ildeki 103 proje okulumuzu seçmeye davet ediyorum. Ara eleman değil, aranan eleman yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, LGS 2020 sonrası öğrencilerin ve ailelerinin önemli bir tercih aşamasına geldiğini belirterek, bu noktada oda ve borsa camiasının destek olduğu çok önemli bir seçeneği hatırlatmak istediğini söyledi. "Diplomanız, mesleğiniz olacak" diyen Hisarcıklıoğlu, gençleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) olarak başlattıkları program kapsamındaki 81 ilde bulunan 103 okulu tercih etmeye davet etti. Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

"LGS 2020 sonuçları açıklandı. Pandeminin de etkisiyle zorlu bir sınava hazırlık dönemi geçiren öğrencilerimiz için artık tercih zamanı geldi. Yapacakları tercihler sonunda öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak olan okullarımıza yerleşeceklerine inanıyorum. İşte tam da bu noktada gençlerimizi MEB, TOBB ve TOBB ETÜ olarak başlattığımız program kapsamındaki 81 ildeki 103 okulumuzu tercih etmeye çağırıyorum. Bu okulları tercih ederek, yerleşecek gençlerimiz aynı zamanda kendilerini uzman olarak yetiştireceğimiz bu süreçte uzmanlık kapısından girmiş olacaklar. Bu okulları tercih edecek kardeşlerimizin diploması, mesleği olacak."

"Ara eleman değil, aranan eleman yetiştiriyoruz"

MEB, TOBB ve TOBB ETÜ olarak meslek liselerinde büyük bir değişim ve dönüşüm başlattıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, 26 Şubat 2019'da imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere çağın niteliklerine uygun "yeni ve dinamik" bir mesleki eğitim modeline geçtiklerini söyledi. Protokol kapsamında 81 ilde 81 meslek lisesi ile çalışmalara başladıklarından söz eden Hisarcıklıoğlu, "Şu an 81 ilde 103 proje okulumuz Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında. Okullarımızın arkasında merkezde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ'nün, illerde ve ilçelerde ise oda ve borsalarımızın desteği var. Kamu-özel sektör ortak yönetim modeliyle yerelde Oda ve Borsalarımızın vasıtasıyla mesleki eğitimin hem dinamik hem de sanayi, ticaret ve tarımın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlıyoruz. Okullarımızı tercih edecek gençlerimiz; mezun olduklarında 'ara eleman' değil, 'aranan eleman' olacaklar. Bu okullarımızdan mezun olacak gençlerimizin diploması, mesleği olacak" dedi.

Başarılı öğrencilere burs imkanı

Mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre ettiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, bununla birlikte geleceğin girişimcileri olacak yüksek teknoloji alanında daha çok buluş, daha çok patent çıkartacak gençleri yetiştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, "81 ildeki 103 okulumuzda yeni atölyeler ve laboratuvarlar kuruyor, mevcut olanları yeniliyoruz. Tüm Türkiye'ye örnek olacak Ar-Ge ve Tasarım Beceri Atölyelerini faaliyete geçiriyoruz. TOBB ETÜ desteğiyle en iyi eğitim içerikleri ve staj sistemini gençlerimiz için hazırlanırken, oda ve borsalarımızın desteğiyle başarılı öğrencilerimize burs veriyoruz. Ben Türk iş dünyasının başkanı olarak LGS 2020 tercih döneminde gençlerimizi 81 ildeki 103 okulumuzu tercih etmeye, onları uzmanlık kapısına davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Haber Ara