Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Hisarcıklıoğlu: Bu fırsat kaçırılmamalı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye için kazanç olabilecek bu fırsat kaçırılmamalıdır'' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 15:02:45

Hisarcıklıoğlu: Bu fırsat kaçırılmamalı

NTV'nin haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyelerini makamında kabul etti. CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşmenin ardından, komite adına basın açıklaması yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, vefat eden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Türkiye'nin çalışan ve üreten kesimleri olan esnafları, çiftçileri, işçileri, memurları, işverenleri temsilen CHP'ye geldiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye nüfusunun yüzde 85'ini temsil ettiklerini bildirdi.

Milletvekili Genel Seçimi'nde, yüksek oranda katılım sağlayan Türk halkına teşekkürlerini ileten Hisarcıklıoğlu, Türk halkının, sağlam bir demokrasi geleneğine sahip bulunduğunu bir defa daha gösterdiğini ifade etti.

Sandıktan "uzlaşın" mesajının çıktığını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Erken seçimin ülkemizdeki yapısal sorunlara kalıcı bir çözüm getirmeyeceğini ve vakit kaybettireceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla mevcut parlamento aritmetiği içinde bir hükümetin kurulmasını da arzu ediyoruz. Küresel iktisadi ortamda belirsizliklerin yeniden arttığı, risklerin daha fazla hissedilir olduğu kritik bir dönemdeyiz. Çevre coğrafyamızdaki ekonomik ve siyasi çalkantılar da artmaktadır. Tüm bu gelişmeler karşısında, hazırlıklı olmak ve gereken tedbirleri alabilmek için yeni hükümetin bir an önce işbaşı yapması gerekiyor. Ufukta dalgaların kabardığının görüldüğü bir ortamda, gemi kaptansız bırakılamaz. Milletin iradesini yansıtacak bir koalisyon hükümetinin kurulması, kısa vadede ekonomide artan küresel risklere, bir de içeriden ilave yapılmasını önleyecek. Uzun vadede ise ülkemizde uzlaşma kültürünün gelişmesine de katkıda bulunacaktır. Hepimizin aynı gemide olduğunu hatırlamalıyız."

Uzlaşma kültürünü öne çıkartan bir yaklaşımla çalışılması, diyalog ve ortak aklın sağlanması durumunda, tüm meselelerin üstesinden gelinebileceğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Herkes sorumlu, sağ duyulu ve itidalli davranmalı, Türkiye için kazanç olabilecek bu fırsat kaçırılmamalıdır. Aksi halde ortaya çıkacak ekonomik ve sosyal maliyetin faturası ülkemiz ve milletimiz için ağır olacaktır" dedi.

"ZİYARETLER OLUMLU"

Hisarcıklıoğlu, yeni hükümetle güçlenecek huzur ortamında, Türkiye'nin ekonomiye, AB üyelik sürecine ve bunların gerektirdiği yapısal reformlara yeniden odaklanacağına ve küresel riskleri iyi yöneten ülkeler grubunda yer alacağına inandıklarını vurguladı.

Açıklamanın ardından, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmesi nasıl?" sorusunun yöneltildiği Hisarcıklıoğlu, izin almadıkları için bu değerlendirmeyi açıklamalarının uygun olmadığını ifade etti.

"Görüşmelerde izleniminiz nasıl?" sorusuna Hisarcıklıoğlu, "Sayın Başbakanımızla da Sayın CHP Genel Başkanı ile de yaptığımız ziyaret olumlu" yanıtını verdi.

Kabulde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TZOB Genel Sekreteri Hikmet Yavuzyiğit ve Türkiye-AB KİK Sekreteri Mustafa Bayburtlu yer aldı.

Haber Ara