Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hırsızlık zanlıları tükürük sayesinde yakalandı

Hırsızlık zanlıları tükürük sayesinde yakalandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-14 11:11:16

Hırsızlık zanlıları tükürük sayesinde yakalandı
Adana'da park halindeki otomobillerden hırsızlık yapan şüpheliler, araçların camını kırarken daha az ses çıkarması için tükürükle ıslattıkları bujiler sayesinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Kozan Caddesi'nde farklı tarihlerde park halindeki 3 otomobilin camları bujiyle kırılarak, içlerindeki para, ziynet eşyası, cep telefonu ve dizüstü bilgisayar çalındı.

Ekipler, araçların camı kırılırken bujilerin daha az ses çıkarması için tükürükle ıslatıldığını belirlemesi üzerine olay yerindeki cam kırıkları ve bujileri incelemeye aldı.

Zanlıların yakalanması için çalışmalar sürerken, yol denetimleri sırasında 4 şüphelinin bulunduğu otomobilde yapılan aramada çalıntı kaydı olan dizüstü bilgisayar bulundu.

Bunun üzerine araçtaki Tanju U, Serdar A, İsmail Y. ve Şakir A, emniyete götürüldü. Şüphelilerden Şakir A'nın dizüstü bilgisayarın kendisine ait olduğunu söylediği öğrenildi.

- Tükürük örneği zanlınınkiyle eşleşti

Bu arada, zanlılardan alınan tükürük örnekleri, diğer hırsızlık olaylarındaki numunelerle karşılaştırıldı. İncelemede şüphelilerden Tanju U'nun tükürük örneği, olay yerindekilerle eşleşti.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Şakir A. tutuklandı, Tanju A. adli kontrol şartıyla olmak üzere diğerleri serbest bırakıldı.

Haber Ara