Dolar

32,5446

Euro

34,9065

Altın

2.426,46

Bist

9.684,49

Hiperaktivist Gamze Alpar’dan ilginç deney! Korkunun üstüne korkuyla gitmek

Hiperaktivist Gamze Alpar, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirdiği ‘maskeli deney’ hakkında konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-29 13:35:58

Hiperaktivist Gamze Alpar’dan ilginç deney!  Korkunun üstüne korkuyla gitmek

Dünyayı kabusa çeviren koronavirüs pandemisinden sonra ise, ‘maskeli yaşam' da hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olmaya başladı.

İnsanın öncelikli yönelimlerinden biri, doğaüstü güçlere hâkim olup, onlarla düşmanlarını korkutma ve doğa olaylarını kontrol etme isteğidir. İnsanın bu eğiliminin sonuçlarından biri olarak maske, kişinin kendisini değiştirip dönüştürebilmesi için ürettiği araçlardan biri olarak tarihsel süreç içinde hemen her kültürde ortaya çıktı. Öyle ki maskeler zamanla, sinemanın da vazgeçilmez aksesuarı haline geldi.

Maskeyle Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dolaşan hiperaktivist Gamze Alpar, TimeTurk e konuştu.

“Tüm dünyanın maskelerle gezmesi ve ölümden korkması oldukça korkunç” diyen hiperaktivist Gamze Alpar, Beyoğlu sokaklarında arkadaşıyla gerçekleştirdiği ilginç, kısa ‘maskeli deneyimi” TimeTürk'e şöyle anlattı:

60dfca56-a0c3-4789-9bd2-83ee88d1ef76

“Tüm dünyanın maskelerle gezmesi ve ölümden korkması oldukça korkunç. Herkesin sosyal medya ve whatsapp gruplarında birbirini daha da korkutarak bunu büyütmesi cabası.. Çivi çiviyi söker dedik, Korkunun üstüne korkuyla gidip, daha da korkutucu bir maske bulduk. Çivi çiviyi söktü gerçekten ve olay komik bir hal aldı. Geçenlerin bakışlarından bunu anladık. Her korkuyu hatta küresel şekilde salınan bir korkuyu, bir felaketi bile avantajlı duruma getirebileceğimizi de gördük. Kimliksiz şekilde özgürce sokaklarda dolaşabiliyorsunuz… Bize doğru gelen bakışlar maskelerimize çarpıp geri gitti. Maskenin ardında kim vardı? Gamze'yi kimse görmedi…”

bd764b0f-ffb1-4b23-a33c-1b42d515fe2e

Haber Ara