Dolar

32,5082

Euro

34,5613

Altın

2.493,58

Bist

9.548,09

Hintli öğretmenler zam alamazsa, müslüman olacak

Hindistan'da maaşlarına zam alamayan Hintli öğretmenler, Hükümeti zam alamazlarsa Müslüman olacaklarını ilan ederek tehdit etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 16:24:52

Hintli öğretmenler zam alamazsa, müslüman olacak

Kastoorba Gandhi Balika Üniversitesi, part-time öğretmen(KGBV)'leri hükümet tarafından ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

Hindistan'ın kuzeyinde bulunan Uttar Pradeş şehrinde, Hintçe ve Sanskritçe ders veren öğretmenler maaşlarının düşürüldüğünü iddia etti. Öğretmenlerin aylık maaşları 7 bin 200 Rupi olan maaşlarının 2014 yılında 5 bin Rupiye düşürüldüğünü iddia ederek, maaşlarının en azından Müslüman'ların daha yoğun konuştuğu Urduca dilinin öğretmenlerine ödenen maaş seviyesine çıkarılmasını talep ettiler.

KGBV Öğretmenler Derneği'nden yerel bir temsilci Desh Deepak Dubey, "Karar verdik, Yeni Delhi 14 Eylül tarihine kadar taleplerimizi yerine getirmezse İslam'a döneceğiz" dedi. Hintli 746  KGBV öğretmeni eğer taleplerimiz yerine getirilmezse inançlarını İslam'a dönüştürme planlarını açıkladı.

Dubey "Devlet dili kullanarak ülkeyi bölmeye çalışıyor. Hintçe, Sanskritçe ve diğer konulardaki öğretmenlerin maaşı düşürülmüştür. Ama Urduca öğretmenlerin maaşında artış oldu."

Hükümet henüz tehdidine yanıt vermedi. Bu KGBV üyesi öğretmenlerin hükümeti ilk protestoları değil. 

Haber Ara