Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Hindistan yeni savunma sistemi denemesi için uydu vurdu

Hindistan 'Misyon Şakti' adlı bir savunma sistemi denemesi kapsamında yörüngedeki bir uyduyu vurduğunu açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-27 23:13:53

Hindistan yeni savunma sistemi denemesi için uydu vurdu

DW'nin haberine göre Hindistan Başbakanı Narendra Modi Çarşamba günü Hint televizyonlarından canlı yayınlanan konuşmasında, Hindistan'ın; ABD, Rusya ve Çin'in ardından bu tip silahlara sahip dördüncü ülke olduğu söyleyerek; yeni bir savunma sistemini denemek amacıyla dünya yörüngesindeki bir uyduyu füzeyle vurduğunu duyurdu.

HİNDİSTAN UZAY YARIŞRINDA

Bir milyar 300 milyon nüfusa sahip Güney Asya ülkesi Hindistan'ın oldukça hırslı bir uzay programı bulunuyor. Modi geçen yıl, Hindistan'ın bağımsızlığını kazanmasının 75'inci yıldönümünün kutlanacağı 2022 yılına kadar, uzaya insan gönderen dördüncü ülke olacağını duyurmuştu.

Analistler Modi'nin konuşmasının Hindistan için büyük hedefler koyduğu seçim kampanyası ile örtüştüğünü söyledi.

NÜKLEER GÜÇ HİNDİSTAN

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü SIPRI'nin 2017 yılında açıkladığı bir rapora göre, Asya kıtasının nükleer güçlerinden biri olan Hindistan'ın 130 nükleer başlığı bulunuyor.

KITANIN DİĞER NÜKLEER GÜÇLERİ HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI

Kıtanın diğer nükleer güçleri Çin ve Pakistan henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı. Son olarak Hindistan ve Pakistan arasında geçen Şubat'ta Keşmir'de hava çatışması yaşanmıştı. 1947 yılında İngiltere'nin çekilmesi ile bağımsızlığını kazanan iki ülke o tarihten bu yana üç kez savaşmıştı.

ÖNÜMÜZDEKİ AY SEÇİMLER VAR

Hindistan'da önümüzdeki ay genel seçime gidilecek. Yedi aşamalı olarak yapılacak genel seçimler 11 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Oy sayımı ise 23 Mayıs'ta gerçekleşecek. Ülkede yaklaşık 900 milyon seçmen bulunuyor.

Hindistan'da iktidardaki Hindu milliyetçisi Hindistan Halk Partisi (BJP) seçimin favorisi olarak gösteriliyor. Modi'yi yeniden seçilmesi durumunda ise ikinci kez beş yıllık bir görev süresi bekliyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara