Dolar

32,5678

Euro

34,9339

Altın

2.426,63

Bist

9.722,09

Hindistan'dan Pakistan'a savaş tehdidi

Hindistan, terörü durdurmazsa komşusu Pakistan’a savaş açabileceğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-12 11:26:54

Hindistan'dan Pakistan'a savaş tehdidi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Cemmu Keşmir Başbakanı ve Ulusal Konferans Başkanı Faruk Abdullah, tekrar eden bir biçimde sınırlarından terör ihraç etmeyi durdurmazsa Pakistan'a savaş açmaktan başka seçeneğimiz kalmayacak dedi.

Asian News International (ANI)'ya konuşan Abdullah, Pakistan Hindistan ile bağlarını geliştirmek istiyorsa militanlığı dışlamak zorundadır diye konuştu.

"SAVAŞTAN HER İKİ ÜLKE DE ZARAR GÖRECEK"

Teröristlerin Hindistan'a saldırmadığı tek bir gün bile yok. Bütün teröristler Pakistan'dan. Pakistan Hindistan'la barış yapmak istiyorsa militanlık yolunu terk etmeli aksi takdirde Hindistan'ın Pakistan'a savaş açmaktan başka seçeneği kalmayacak. İki ülke de savaş yüzünden zarar görecek. Pakistan'ın terörizm yolundan ayrılmak ve karşılıklı müzakereyi başlatmak zorunda olduğunu söylemeliyim” diye konuştu.

KARŞILIKLI MÜZAKERE BAŞLATMAK ŞART

Bütün ihtilaflı konuları çözmede her iki ülkenin kendi hükümetlerinin tek seçeneğinin karşılıklı müzakere olduğunu vurguladı. Abdullah, Cemmu bölgesindeki Sunjwan'da yer alan askeri kampa yapılan terör saldırısı sonrası konuştu. Saldırıda iki yeni görevli memur öldü ve biri sivil olmak üzere dört kişi daha yaralandı.

Haber Ara