Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

Hindistan'da PUBG Mobile dahil 118 uygulamaya erişim yasağı getirildi

Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Çin merkezli PUBG Mobile başta olmak üzere 118 uygulamaya erişim yasağı getirdi. İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-02 17:24:47

Hindistan'da PUBG Mobile dahil 118 uygulamaya erişim yasağı getirildi

Dünya'nın en çok nufüsa sahip ülkeleri arasında zirvelerde yer alan Hindistan'da PUBG Mobile dahil Çin menşeili 118 uygulamaya erişim yasağı getirildi. Hindistan'ın en büyük medya kuruluşlarından ANI, alınan kararı "Hindistan'ın egemenliğine, bütünlüğüne, savunmasına, devletin güvenliğine ve kamu düzenine zarar veren 118 uygulama yasaklandı." başlığıyla kullanıcıları ile paylaştı. Şuan için resmi bir açıklama gelmesede ülkedeki iç kaynaklardan sızdırılan haberlere göre, yasaklar  Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından görüşülmüş durumda.

Alınan bu kararın ardından PUBG Mobile Hindistan'da 30-40 milyon kullanıcısına veda edecek. Yasaklar arasında sadece oyun şirketleride bulunmuyor. Baidu, CamCard, Cut Cut, Tencent Weiyun, Zakzak, Rise of Kingdoms ve VooV uygulamalar da yasaktan etkilenmiş vaziyette.

Ekran Alıntısıqweqweqweqweqweqwe  Yasakların devam etmesi muhtemeldi

Hindistan'da geçtiğimiz aylarda TiktoK, We Chat gibi uygulamaların yasaklanmasının ardından, erişim engellerinin devam etmesi ihtimaller arasındaydı. Hindistan hükümeti Makeup, Weibo, Clean Master ve Sweet Selfie gibi uygulamaların da aralarında bulunduğu 59 uygulamayı yasaklamıştı. Yasakların ardından farklı klonlar ile tekrardan aktif olan uygulamalara bir kez daha erişim yasağı getirilmişti.

Haber Ara