Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hindistan'da 'Padmavati' gerilimi

Hindistan'da, 'Padmavati' filmine getirilen yasağın kaldırılması protesto edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-22 14:39:33

Hindistan'da 'Padmavati' gerilimi

Hindistan'da, Hindu kraliçeyle Müslüman hükümdar arasındaki ilişkiyi işleyen "Padmavati" filmine getirilen yasağın kaldırılması Gucerat eyaletinde protesto edildi.

BBC'nin haberine göre, Yüksek Mahkemenin geçen hafta, Gucerat, Racastan, Madhya Pradeş ve Haryana eyalet yönetimleri tarafından filmin gösterimine yasak getiren kararı bozmasının ardından Gucerat'ta protestocular yolları kapattı.

Aşırılıkçı Hindu gruplar, otobüsleri ateşe verdi ve bir sinemayı tahrip etti.

OTOBÜS SEFERLERİ AKSADI

Mahkeme kararına ve alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen, eyalette şiddetin artmasından endişe eden bazı sinema sahipleri filmin gösterilmemesi yönünde tavır aldı.

Eyalette protestolar nedeniyle şehir içi otobüs seferleri aksadı.

Film Sertifikasyon Merkez Yönetim Kurulu (CBFC) tarafından onaylanan film, 25 Ocak'ta gösterime girecek.

Yapımcıları, söz konusu eyaletlerde getirilen yasağın kaldırılması için Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, bir avukatın, filmin tüm dünyada gösteriminin yasaklanması yönünde yaptığı başvuruyu da reddetmişti.

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE FİLMİN VİZYON TARİHİ ERTELENMİŞTİ

CBFC aralık ayında yaptığı açıklamada, herhangi bir sınırlamayı tavsiye etmediklerini bildirmiş ancak filmin Padmavati olan adının "Padmavat" olarak değiştirilmesini önermişti.

1 Aralık'ta vizyona girmesi planlanan filmin gösterimi, gelen tepkiler üzerine ertelenmişti.

Konusu 16. yüzyıldan kalma Sufi şiiri "Padmavat" üzerine inşa edilen "Padmavati" filminde, Delhi'nin Müslüman Sultanı Alaeddin Halaci tarafından yakalanmaktansa kendisini öldürmeyi seçen cesur ve güzel Rajput kraliçesinin kurgusal hikayesi anlatılıyor.

Sanjay Leela Bhansali, filmdeki ana karakterler arasında romantik bir ilişki varmış gibi göstererek tarihi çarpıtmakla eleştirilirken Bollywood yönetmeni bu iddiaları reddediyor.

Haber Ara