Dolar

32,5581

Euro

34,9768

Altın

2.418,35

Bist

9.722,09

Hindistan'da ordu sokaklara indi. Şiddetli çatışmalar var

Hindistan'ın önde gelen gurularından kabul edilen, aynı zamanda oyuncu, şarkıcı ve yönetmen Gurmeet Ram Rahim Singh tecavüzden suçlu bulunmasının ardından Hindistan'da sokaklar karıştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-25 20:31:43

Hindistan'da ordu sokaklara indi. Şiddetli çatışmalar var

Guru Ram Rahim Sign, Haryana Panchkula'daki mahkeme tarafından iki kadın takipçisine tecavüz suçundan suçlu bulundu ve yedi yıl hapse mahkum edildi.

Yargılanmasına 2008 yılında başlanan ve binlerce takipçisi olan Hintli Guru'nun suçlu bulunması müritlerini harekete geçirdi. 

SOKAKLARDA ÇATIŞMA ÇIKTI 

Hindistan'da "kutsal" olarak kabul edilen Gurmeet Ram Rahim Singh'in tecavüzden cezaya çarptırıldığının açıklanmasının ardından güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışma çıktı. 

Olaylarda yaşamını yitirenlerin Guru Ram Rahim Singh'in taraftarları olduğu belirtiliyor.

DEMİR YOLU ATEŞE VERİLDİ 

Şiddet olayları sürerken Pencap'daki Balluanna demiryolu istasyonu ateşe verildi, trenler yakıldı. Göz yaşartıcı gaz kullanan güvenlik güçleri olayların Dera'nın merkezi olan Sirsa'da şiddetlenerek sürdüğünü kaydetti. Kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

ASKER KONUŞLANDI 

Panchkula'daki şiddet olaylarında en az 28 kişi öldü ve 250 kişi yaralandı, Başbakan Narendra Modi şiddet olayları konusunda bilgilendirildi; İçişleri Bakanı Rajnath Singh, durumdan en kötü etkilenen iki eyalet olan Pencap'la Haryana'nın il başkanlarıyla konuştu. Olaylar Delhi'ye de sıçradığı yönünde bilgiler geliyor. 

 

Haber Ara