Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hindistan'da 'köri'ye özel çamaşır makinesi!

Panasonic isimli marka, çamaşır makinelerine 'köri' düğmesi ekleyecek. Ürünler yalnızca Hindistan'da piyasaya sürülecek.sındaki çamaşır makinelerine Hintlilerin yemeklerinde sıklıkla kullandığı köri baharatı için özel düğme ekledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 16:37:18

Hindistan'da 'köri'ye özel çamaşır makinesi!

Sputnik'in haberie göre Hindistan'da satışa sunulan yeni model Panasonic marka çamaşır makinelerinde artık 'köri düğmesi' olacak.

330 dolara satışa sunulan ve sadece Hindistan'da satışa çıkan ürünlerde yer alacak özel ayarın çamaşırlardaki köri lekelerini temizlemesi umuluyor.

Özel ayarın Hintli tüketicilerin şikayetleri sonucu geliştirildiği de belirtildi.

Panasonic'in 2 yıl boyunca köri baharatının içeriklerini analiz ederek lekelerin giderilmesi için doğru su ısısını ve yıkama süresini bulmaya çalıştığı da açıklandı.

5 ÖZEL AYAR DAHA EKLENDİ

Çamaşır makinelerinde Hintli tüketiciler için 5 özel ayar daha olduğu, bunlardan birinin 'saç yağı' lekelerini gidermek üzere tasarlandığı belirtildi.

Panasonic, BBC'ye yaptığı açıklamada şu ana kadar 5 bin özel ayarlı çamaşır makinesi sattıklarını, gelecek yıl mart ayı itibarıyla bu sayının 30 bin olmasını amaçladıklarını aktardı.

Hindistan'da nüfusun sadece yüzde 10'unun evinde çamaşır makinesi bulunuyor. Nüfusun geri kalanı çamaşırlarını elde yıkıyor.

​Bu nedenle şirketler piyasanın büyümeye elverişli olduğunu vurguluyor.

Hindistan'da LG ve Samsung şirketleri çamaşır makinesi piyasasında ilk 2 sırada yer alıyor.

 

Haber Ara