Dolar

32,5213

Euro

34,9195

Altın

2.422,67

Bist

9.722,09

Hindistan'da katil maymun vakaları gündemde

Hindistan’da bir adamın bir grup maymun tarafından taşlanarak öldürüldüğü bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-23 09:50:07

Hindistan'da katil maymun vakaları gündemde

Timetürk Çeviri

Dharampal Singh adlı şahıs Uttar Pradesh'in Tikri bölgesinde kuru odun parçaları topladığı sırada ağaçlardan başına ve göğsüne gelen tuğlalara maruz kalarak hayatını kaybetti. Şahsı öldüren maymunların ise yakındaki köhne bir binadan tuğlaları topladıkları The Times of India'da haberleştirildi. Singh'in hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybettiği ifade edildi.

Singh'in ailesi Doghat polis şubesine giderek şikayette bulunmak istedi ancak yetkililer hayvanşara karşı dava açılamayacağını belirterek reddetti.

POLİS VE HALK KARŞI KARŞIYA

Öldürülen Dharampal Singh'in 72 yaşındaki kardeşi Krishapal Singh ise "Maymunlar onun üstüne 20'den fazla tuğla fırlatmışlar. Başından göğsünden ve bacaklarından yaralanmış. Tuğlalar onu oldürmeye yetecek yükseklikten atılmış. Bu rogue maymunları gerçek suçlular ve cezasını ödemeleri gerekir” dedi.

Polis memurları ise Singh'in ölümünü kazaya bağlı vaka olarak duyurdular.Doghat Polis Amirliği'ndeki memurlardan biri, "Maymunlara karşı nasıl dava açabiliriz? Bu bizi gülünç duruma düşürür” diye konuştu. The Times of India'ya göre kasabada yaşayanlar bölgede maymunların neden olduğu hasarlardan şikayetçi oldular ama görünürde bir sonuç alınamadı.

MAYMUNLAR NİSAN 2018'DE BİR BEBEĞİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Hindistan'ın bir kısmı sinirli maymunlar ile ilgili sağlam şekilde belgelenmiş sorunlara sahip. Nisan 2018'de yenidoğan bir bebek Doğu Hindistan'daki evinden bir maymun tarafından kaçırılmış ve derinlikte ölü bulunmuştu.

Yine 2007 yılında Hindistan'ın başkenti New Delhi'nin o dönem Belediye Başkanı SS Bajwa bir grup maymunu saldırısına uğrayarak bir binanın giriş kat balkonundan düşerek beyin hasarından hayatını kaybetmişti. Olay dünya çapında manşetlere oturmuştu.

Kaynak: independent

 

Haber Ara