Dolar

32,5012

Euro

34,9386

Altın

2.434,54

Bist

9.716,77

Himmet haritasına göre 5 bin kişi çarkın içinde

MASAK ve polis, FETÖ’nün himmet ağını deşifre etti. Himmet haritasına göre, 5 bin kişi çarkın içinde yer aldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 09:50:34

Himmet haritasına göre 5 bin kişi çarkın içinde

Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre; Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi Başkanlığı, 'Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) himmet ağını deşifre etti. Örgütün finans kaynaklarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında MASAK ve KOM Daire Başkanlığı, örgütün himmet haritasını çıkardı. Tüm Türkiye'de örgüt için himmet toplanmasında rol alan kişiler belirlendi ve savcılıklara bildirildi.

SADECE 6 AYLIK ÇALIŞMA!

MASAK ve polis, 2014 yılının son 6 ayıyla ilgili çalışma yaptı. Sadece bu süreçte 81 ildeki 5 bin kişinin örgütün himmet trafiğinde yer aldığı tespit edildi. Yapılan araştırmada iş adamı, esnaf ve memurlardan oluşan örgüt mensuplarının 'himmet' adı altında topladığı paraları ağabeylere teslim ettiği belirlendi.

TRANSFERLER BANK ASYA'DAN

'Ağabeyler' ise bu paraları ABD ve Kanada başta olmak üzere yurtdışında dernek ve eğitim kuruluşu gibi alanlarda faaliyet gösteren 37 Gülenist kuruluşa aktardı. Söz konusu  transfer işleminin ise TMSF'nin hisselerini satışa çıkardığı Bank Asya üzerinden gerçekleştirildiği belirlendi. Ancak bu transferlerin dikkat çekmemesi için ağabeylerin kendi isimleriyle değil de 'örgüt üyelerini'n isimleri üzerinden gerçekleştiği tespit edildi.

HAVALE İÇİN İSİM YETERLİ

Yapılan incelemede ayrıca, Bank Asya'nın 81 ilinde faaliyet gösteren şubelerinden gerçekleşen bu transfer işlemlerinde sadece gönderen isim ve soyad bilgilerinin kullanıldığı başka herhangi bir bilgiye yer verilmediği anlaşıldı. Örgütün havalede ismi geçenlerden habersiz bu işlemi gerçekleştirdiği belirtilirken, himmet trafiğinde yer alanların deşifre olmasını engellemek için de bu yöntemi kullandığı saptandı. Söz konusu transferlere konu miktarların da dikkat çekmemek için küçük tutulduğu ifade edildi.

Haber Ara