Dolar

32,5957

Euro

34,8077

Altın

2.495,31

Bist

9.457,19

Hillsborough County Komisyon yetkilileri ırkçılıkla mücadelesini sertleştirdi

Meksika Körfezi’inin kıyısında bulunan Tampa Şehri yetkilileri, tırmanan ırkçılık gösterilerinden rahatsızlık duyan ve nüfusun % 15,5 kısmını oluşturan siyahi vatandaşlardan özür diledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-15 17:55:41

Hillsborough County Komisyon yetkilileri ırkçılıkla mücadelesini sertleştirdi


Kentin ırkçı tarihinin toplumsal yıkıma götürdüğü ayrışmaları çözmek için Hillsborough County komisyon üyeleri eyalette nüfusun büyük bir çoğunluğunu oluşturan halktan yakın zamanda özür dilemişti. Irkçılığı bir halk sağlığı krizi olarak kabul eden komisyon, bu tırmanışın önüne geçmek için bir dizi önlem bildirileri üzerinde çalışıyor.


Komisyon, ırkçılığı önlemek ve toplumsal eşitliği sağlamak için aldığı önlemler için 10 maddelik bir eylem planı hazırladı. Komisyonda alınan ortak kararda:” Hillsborough County'nin kolektif refahı, ten rengine bakılmaksızın her bireyin fırsatlara eşit erişim hakkına bağlıdır.” Maddesi dikkat çeken politikalar arasında yer alıyor.


Toplumsal eşitlik politikası , Kutsal Kitaba Dayalı Kardeşlik Kilisesi'nden temellerini sağlıyor. Eyalet papazı ve komisyonun eş başkanı olan Anthony C. White:” Bildirilerin halk içinde benimsenmesi , kabul edilmesi için zamana ihtiyaç var. Umarım hemen sonuç alırız. Farkındalığın oluşması zamanla doğru orantılı olarak ilerleyecek” dedi.


Topluluk olarak bu bildirinin eyalet sakinlerini bir araya getireceğine olan ümidini paylaşan Komisyon yetkilileri eyalette tırmanışa giden Covid 19 vakasının en çok azınlık gösteren siyahiler içinde en yüksek oranı gösterdiğini ifade etti.


New York Times'in resmi verilerine göre, Siyah sakinler Florida nüfusunun yüzde 18'ini oluştururken yaş grubundaki ölümlerin yüzde 44'ünü oluşturması endişe verici olarak kabul edildi.

Haber Ara