Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

Hilal Kaplan: PKK'ya çağrı: Êdî bese!

Hilal Kaplan, 120 aşiret liderinin PKK'ya yaptığı ateşkes çağrısını değerlendirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 07:00:45

Hilal Kaplan: PKK'ya çağrı: Êdî bese!

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü "PKK'ya çağrı: Êdî bese!" başlıklı yazısında son dönemlerde gittikçe tırmanan bölgedeki tartışmalar nedeniyle PKK'ya çağrı yapan 120 aşiret liderinden Perinaz Yaman'ın mektubunu paylaştı. PKK'nın kendisinden olmayan herkesi hedef aldığı bir coğrafyadan çıkan bu sesler çok kıymetli, ifadesini kullanan Kaplan, Perinaz Yaman mektubunda "Teker teker kaybêdîyoruz yeniden. 55 bin insanımızı kaybettik, son otuz yılda yüz bine yakın insanımız sakat, milyonlarca insanımız yoksulluk içinde göç etmek durumunda kaldı. Bunlar yetmêdî mi bizlere, sizlere. Daha ne kadar acı çekeceğiz daha ne kadar 16-20 yaşlarındaki evlatlarımızı toprağa vereceğiz? Yoksa onlar sizin evlatlarınız olmadığı için mi şiddet dışında bir arayışa izin vermiyorsunuz" dedi.

İşte Hilal Kaplan'ın yazısından bir bölüm:

Toplam 12 ilden 120 aşiret lideri dün bir araya geldi ve PKK'ya 'êdî bese/ artık yeter' çağrısında bulundu. Yine Batman'ın köklü bir aşiretinin mensubu olan iş kadını Perinaz Yaman da 'êdî bese' çağrısının sebeplerini anlatan derli toplu bir mektupla PKK'ya seslendi. PKK'nın kendisinden olmayan herkesi hedef aldığı bir coğrafyadan çıkan bu sesler çok kıymetli. O yüzden Perinaz Hanım'ın mektubunu paylaşıyorum:

Teker teker kaybêdîyoruz yeniden. 55 bin insanımızı kaybettik, son otuz yılda yüz bine yakın insanımız sakat, milyonlarca insanımız yoksulluk içinde göç etmek durumunda kaldı. Bunlar yetmêdî mi bizlere, sizlere. Daha ne kadar acı çekeceğiz daha ne kadar 16-20 yaşlarındaki evlatlarımızı toprağa vereceğiz? Yoksa onlar sizin evlatlarınız olmadığı için mi şiddet dışında bir arayışa izin vermiyorsunuz.
Dünün devleti diyordunuz inkâr, asimilasyon ve katliam yapıyor, bize siyaset yapma imkânı bırakmıyor. Demokratik haklarımızı kullandırmıyor diyordunuz, ya şimdi?

Elinizi vicdanınıza koyun. Daha dün 6 milyon oy aldınız. 80 milletvekili kazandınız, o aşılmaz dêdîğiniz yüzde 10 barajını aştınız. Türkiye'nin her yerinden insanlar size oy verdi hem de sizinle müzakere eden bir lidere düşmanlık stratejisi uygulamanıza rağmen.
Bugün iktidarın hataları yanlışları diyorsunuz. Peki siz neden doğrusunu yapmıyorsunuz? Neden aklınıza şiddet dışında hiçbir şey gelmiyor? Neden siyaset yapıyorsunuz siz? Neden meclistesiniz? Neden belêdîyelerdesiniz? Neden siyasi parti kurdunuz? Sorunlarımıza siyaset ile değil şiddet üzerinden çözüm arayacaktınız ise sizin dünün devletinden ne farkınız var? Onlar da dün insanların enselerine kurşun sıkıyorlardı şimdi siz insanları enselerinden vuruyorsunuz. Onlar ev yakıyordu şimdi siz yoksulların araçlarını iş yerlerini ekmek teknelerini yakıyorsunuz. Onlar dün 'herkes Türk'tür' diyorlardı bugün siz 'Herkes PKK'lidir' diyorsunuz. Sizin Kürtlere, bizlere bu topraklarda yaşayanlara huzurlu bir gelecek vaat etmeniz gerekirken bugün yine insanlarımız sizi o bir ucube olan devrimci halk savaşınız yüzünden tekrar göç etmeye başlıyor. Bu mu bize sunduğunuz özgürce yaşam söyler misiniz?

Hiç mi etrafınızda gerçek dostunuz yok? Demiyorlar mı size daha bir ay önceden hem dünyada hem de Türkiye'de herkes sizi terörizm tanımından çıkarmaya çalışıyordu, ya şimdi tekrar bir terör örgütü olarak gerek ABD gerekse de AB ülkelerinde görülmeye başlandınız. Bu mu doğru strateji?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara