Dolar

32,5522

Euro

34,8618

Altın

2.426,50

Bist

9.722,09

Hilal Kaplan: Erdoğan ve kadın hakları

Hilal Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın hakları konusundaki mücadelesinin görmezden gelindiğini savundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 05:57:38

Hilal Kaplan: Erdoğan ve kadın hakları

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kadın hakları" yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadın haklarına yönelik hassasiyetinin belli kesimler tarafından görmezden gelindiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın W20'nin açılış toplantısında kadınlarla ilgili yaptığı konuşmayı hatırlatan Kaplan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın haklarına verdiği önem, sadece 'muhafazakâr' mahallenin değil, Türkiye'deki ana akım perspektifin de fersah fersah üzerinde..." dedi.

İşte Hilal Kaplan'ın yazısından bir bölüm:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadın hakları noktasındaki mücadelesi, ısrarla görmezden geliniyor. "Kadını eve kapatmak istiyor" ile "Üç çocuk diyor" sığlığı dışına çıkamayan yorumlar bu körleşmenin ürünü. Çünkü Cumhurbaşkanı'nın ya bazı açıklamaları bağlamından kopartılıp abartılarak yer buluyor ya da kendisinin ön ayak olduğu alanlarda halihazırda erişilen başarılara tek cümle dahi değinilmiyor.

Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı G20 toplantısı kapsamında, yine Türkiye'nin himayesinde başlatılan Kadın20 (W20) projesi bunların başında geliyor.

Gelişmiş ülkeleri bir araya getiren G20 toplantısı çerçevesinde, bu ülkelerdeki aktif kadın örgütlerini aynı şemsiye altında buluşturan ve birlikte kadınların iş yaşamındaki rolleri başta olmak üzere sorunlarına eğilen bu girişim çok kıymetli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın W20'nin açılış toplantısında yaptığı konuşma da kadının toplumdaki yerine dair kendisinin tespitlerini içermesi ve ufkunu göstermesi bakımından oldukça önemliydi.

"Kadını dışlayan, kadınla erkek arasında adaleti gözetmeyen her anlayış, insanlığın yarısına sırtını dönmüş demektir" diyen Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının sadece bir kısmını paylaşmak istiyorum.

"Kadının çalışma hayatında hak ettiği yeri alamadığı, işgücüne aktif biçimde katılamadığı, üretimde ve yönetimde söz sahibi olamadığı ekonomilerde sürdürülebilir ve kapsamlı büyüme hedefine ulaşılamayacağı açıktır. Bugün G-20 ülkelerinde kadının işgücüne katılımı yüzde 58 iken, erkeklerin katılımı yüzde 86 seviyesindedir. Görüldüğü gibi arada önemli bir fark bulunuyor.

Kadınların işgücüne katılması, ihtiyacımız olan büyümeyi elde etmede en önemli imkânımızdır.

Dünya genelinde 2025'e kadar kadın ve erkeklerin işgücüne katılımları arasındaki farkı yüzde 25 azaltma hedefini benimsedik. G-20 Dönem Başkanı olarak, Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nde yer alan hedeflerin hayata geçirilmesine yönelik çeşitli çalışmalara öncülük ettik.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara