Dolar

32,5179

Euro

34,8046

Altın

2.426,70

Bist

9.715,90

'Hilal-haç savaşı çoktan başladı...'

'Avrupa başkentlerinin olanlar karşısındaki sessizliği adı konulmamış hilal-haç savaşının çoktan başladığını gösteriyor.'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-18 19:52:26

'Hilal-haç savaşı çoktan başladı...'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Diriliş Postası Yazarı İbrahim Kılıç, bugünkü köşesinde Hollanda ile krizden yola çıkarak, Batı ile yaşanılan sorunları yazdı.

Kılıç, "Batı bizi hiç kabullenmedi ki!" başlıklı yazısında, Hollanda'nın tavrının şaşırtıcı olmadığını belirterek "Bu onlar açısından yadırganacak ve hayret edilecek bir tavır değil" dedi.

Kılıç şöyle devam etti:

"BİZİ HİÇ KABULLENMEDİLER Kİ"

Avrupa hiçbir zaman bizi kendinden, hatta ve hatta kendine yakın dahi görmedi. İşbirliği yapıyormuş, değer veriyormuş, müttefikmiş gibi görünse de arka planda her zaman aynı zihniyete sahiptiler.

"HASBELKADER MÜTTEFİKTİK..."

Birinci dünya Savaşında bizimle hasbelkader müttefik olan Avusturya ve Almanya o günlerde kader birliği edilmesine ve yaşananlara hiçbir zaman sahip çıkmadı en kritik anlarda aleyhimizde kararlara imza attı.

"KUDÜS'Ü İNGİLİZLER ALDI DİYE, SEVİNMİŞLERDİ"

Almanya ile I. Dünya Savaşı'nda İttifak devletleri adı altında müttefik olup İtilaf devletlerine karşı beraber savaşırız. Almanya, İngiliz esirleri arasında bulunan Müslümanlarla iletişim kurmak için Mehmet Akif Ersoy'u Almanya'ya davet eder. Mehmet Akif Ersoy Berlin'e giderken birkaç gece Viyana'da kalır. Müthiş bir gürültüyle uyanır. Kaldığı otel odasından hemen aşağıya iner ve resepsiyon görevlisine ne olduğunu sorar... Kendisine açıklanır ki, alınan habere göre, Kudüs Osmanlı'nın elinden çıkmış ve artık İngiliz işgali altına girmiştir. Mehmet Akif, bu açıklamayı bir türlü anlayamaz. Çünkü Kudüs'ü İngilizler aldı diye sevinenler bizim silah arkadaşımız olan Avusturyalılar'dır.

"HİLAL-HAÇ SAVAŞI"

Sükût ikrardan gelir önermesinden hareketle bilhassa Avrupa başkentlerinin olanlar karşısındaki sessizliği adı konulmamış hilal-haç savaşının çoktan başladığını gösteriyor. Aynı tavrı 15 Temmuz'da sergilemediler mi?

...

BAŞÖRTÜSÜ KARARI

AİHM'in kararları ne çabuk unutuldu.

Haziran 2004: İstanbul Üniversitesi'nde türbanlı bir öğrencinin derse alınmayışı üzerine, o öğrenci AİHM'e başvurdu. Öğrenim hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle. AİHM karar verdi: “Laikliğin korunması açısından türban yasağı meşru ve demokratiktir.”

Nisan 2007: “Din dersi çoğulcu ve eleştirel değil, bu derslerde farklı dinlere ilişkin yeterli bilgi verilmiyor, o nedenle zorunlu ders olmaktan çıkartılması gerekir.” . Benzer bir kararı AİHM Eylül 2014'te yeniden aldı.

Mayıs 2014: 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Rumlar AİHM'e gitti. AİHM Türkiye'yi 90 milyon euro tazminata mahkûm etti.

 

Haber Ara