Dolar

32,5446

Euro

34,9065

Altın

2.426,46

Bist

9.684,49

Hikmetyar’ın dünürü ölü bulundu

Afganistan'da geçen yıl hükümetle barış anlaşması imzalayan silahlı muhalif gruplardan Hizb-i İslami Partisinin lideri Gülbeddin Hikmetyar’ın yakın çalışma arkadaşı ve dünürü Muhammed Farid Pakistan’da ölü bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-30 18:53:04

Hikmetyar’ın dünürü ölü bulundu

Pakistan emniyet yetkilisi Şevket Han tarafından yapılan açıklamada, Farid'in vurularak öldürüldüğü ve cesedinin Peşaver'deki bir cami önünde bulunduğu bildirildi.

Han, Farid'in uzun süre Hikmetyar'ın özel sekreterliğini yürüttüğünü belirtti. Ayrıca Farid ile Hikmetyar'ın dünür olduğu biliniyor.

Cinayeti henüz üstlenen olmadı.

Afganistan'ın eski Başbakanı Hikmetyar, 1980'lerde Sovyetler Birliği'ne karşı mücadele etmişti. Ancak ABD, 2003 yılında Hikmetyar'ı terörist ilan etmişti. Hikmetyar, BM tarafından da kara listeye alınmıştı.

Hikmetyar ile Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani arasında geçen yıl barış anlaşması imzalanmıştı.

Anlaşma maddeleri arasında Hikmetyar ve parti üyelerinin adlarının uluslararası kara listeden çıkarılması, Kabil'de güvenle yaşayabilmeleri için ayrı bir kışla yapılması, devlet imkanlarından yararlanmalarının sağlanması ve tutuklu parti mensuplarının serbest bırakılması yer alıyordu.

 

Haber Ara