Dolar

32,5023

Euro

34,9630

Altın

2.429,49

Bist

9.811,51

'Hiçbir partiyi yok saymıyoruz'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, koalisyon tartışmalarıyla ilgili 'Hiç bir siyasi partiyi düşüncesi ne olursa olsun yok saymıyoruz' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 12:10:19

'Hiçbir partiyi yok saymıyoruz'

AA'nın haberine göre, CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıdan önce açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu: "Yeni bir perspektif getirmek, koalisyontartışmalarınıN daha sağlıklı bir zemine oturması için biz CHP olarak akılcı, mantıklı, ön yargılardan uzak, evrensel değerlere ve milletimizin değerlerine uygun kurallardan hareket ederek ilkelerimizi belirliyoruz. Bu kurallardan, ilkelerden yola çıkarak bütün siyasal partilere açık ve net çağrı yapıyoruz. Hiç bir siyasi partiyi düşüncesi ne olursa olsun yok saymıyoruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

 "Cumhurbaşkanının anayasal sınırlar içine çekilmesi bizim temel ilkelerimizden, önceliklerimizden birisidir. Hele hele koalisyon görüşmelerinin devam ettiği bu süreçte kendisinin birinci aktör olarak ortaya çıkması asla kabul edilemez. Koalisyon görüşmelerini yapacak kişi Sayın Cumhurbaşkanının yetki vereceği kişidir. Bizimle ne görüşülecek, niçin koalisyon yapmıyorsunuz mu diyecek? Koalisyongörüşmelerinin de gizli kapaklı ortamlarda olması da çok şık değildir. Arka kapı diplomasisine evet ama gizli kapaklı birbirlerimizi ikna edelim hayır, bunlara bizim kapımız kapalı. Açık ve net, şeffaf düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız."

Haber Ara