Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Hicap karşıtından video yayın

İranlı bir kadın örtünme karşıtı protestoları nedeniyle kendisine iki yıl hapis cezası verildiğini öne sürdü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-11 13:37:18

Hicap karşıtından video yayın

Aralık ayındaki örtünme karşıtı protestolara katıldığını belirten İranlı Shepark Shajarizadeh, kendisine verilen iki yıl hapis cezasının yanı sıra 18 yıl da uzatılmış ertelenmiş ceza hükmü verildiğini söyledi. 

VİDEO YAYINLADI

42 yaşındaki Shajarizadeh, açıklamalarını 10 Temmuz'da sosyal medyada yayınladığı bir video ile yaptı. Kişisel web sayfasından “zorunlu hicaba karşı gelme” ve “caddede beyaz barış bayrağını sallama” suçlamalarıyla hapsedildiğini belirtti.

Amnesty International'e göre Shajarizadeh'in protestosu Aralık 2017 ve Ocak 2018 arasında 35 İranlının tutuklanmasıyla sonuçlanan geniş bir eylemin parçası. Kadınlar başörtülerini “Beyaz Çarşambalar” protestosunda çıkardıkları için tutuklandılar.

Amnesty International'e konuşan Shajarizadeh'nin avukatı Nasrin Sotoudeh ise, Tahran'da bir hapishanede hücre hapsinde tutulduğunu ve darp edildiğini söyledi. Shajarizadeh Nisan sonunda kefaletle serbest bırakılırken Haziran ayında Sotoudeh'in tutuklandığı aktarıldı.

AMERİKA'DAN TAM DESTEK

Amerika Başkanı Donald Trump “Amerika Birleşik Devletleri'nden büyük destek” yemini vererek tweet attı. BM Amerika Elçisi Nikki Haley ise 2 Ocak'ta bir basın toplantısında “Özgürlük sever bütün insanlar davalarından yana olmalılar” dedi.

İran hükümeti ise Shajarizadeh'in iddialarıyla ilgil bir açıklamada bulunmadı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara