Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

‘Hiç komik değil sayın Bahçeli’

HDP Milletvekili Garo Paylan,MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Çinli sanılarak tartaklanan Korelilerin çekik gözüne dikkat çekmesine tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 17:15:24

‘Hiç komik değil sayın Bahçeli’

Ajansların haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Paylan,  nefret söylemlerinin nefret suçlarına yol açtığı bir iklimin yaşandığını belirterek,  “Bir Türk yaptığı her şey ile tüm Türkleri bağlar mı? Veya bir Ermeni yaptığı bir şey ile tüm Ermenileri bağlar mı?” diye sordu.

Paylan'ın konuşmasında satır başları şöyle:

‘Hiç komik değil sayın Bahçeli'

“Sayın Bahçeli, dün Ahmet Hakan'a verdiği röportajda şöyle diyor; ‘Bunlar genç çocuklar. Birisi sürükler, bunlar da arkasından gidebilir' diyor. Hem Koreliyi Çinliden ayırt edecek özellik nedir? Çekik gözleri. İkisi de çekik göz, fark eder mi?' diyor. Yani nefret söylemi sonucu oluşan bir nefret suçunu meşru gösteriyor sayın Bahçeli.

“Bugün Ahmet Hakan bir yazı daha yazdı. ‘Ya espri yapmıştı, şakaydı' diyor. Bakın, hiç komik değil. Sayın Bahçeli şaka yaptıysa, hiç komik değil. Çünkü yaptığınız her şakada, söylediğiniz her nefret söyleminde, mahkum etmediğiniz her nefret söylemi ve suçunda o tür suçlar tekrarlanıyor.

“Bir partinin genel başkanı sorumlu davranmalıdır. Bu nefret suçuna yol vermekten ziyade lanetlemelidir. Eleştirmediği, lanetlemediği gibi maalesef yol vermiştir. Hiç komik değil sayın Bahçeli.

‘Nefret suçları için savcılık harekete geçmeli'

“Cezasız kalan her nefret söylemi, nefret söyleminin hedeflediği insanları ‘güvercin tedirginliği'ne itmekte ve nefret suçlarının zeminini hazırlamaktadır.

“Kars ve Adana'da Ermeni toplumuna, Ankara'da LGBTİ bireylere yönelik kin ve düşmanlık yaratmayı amaçlayan bu söylemler, yaşam hakkına açık ve yakın bir tehdit oluşturmaktadır.

“Nitekim 5 Şubat 2006 tarihinde Trabzon'da işlenen Rahip Andera Santoro ile 19 Ocak 2007 tarihinde işlenen Hrant Dink cinayetinin ve 18 Nisan 2007 tarihinde Malatya'daki Tilman E. Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel cinayetlerinin işlenmesinde bu türden ‘zehirli' söz ve söylemlerin ciddi şekilde zemin oluşturduğu açıkça ortadadır.

“Bugün, yukarıda belirttiğim Nefret Suçlarından Ermeni Toplumunu doğrudan hedef gösteren Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Diğer nefret söylemleri ile ilgili Cumhuriyet Savcılarının harekete geçmesi çağrısında bulunuyorum. “

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara