Dolar

32,3668

Euro

35,0280

Altın

2.325,52

Bist

9.123,64

HES kodu nedir ve nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayram sonrası normalleşme adına Hayat Eve Sığar uygulamasıyla birlikte HES kodu sistemine geçileceğini duyurdu. HES kodu nasıl alınır?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-20 23:43:55

HES kodu nedir ve nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katıldığı ve saat 14:00'da başlayan Bilim Kurulu toplantısı ardından Bakan Koca önemli açıklamalarda bulundu.

Hes Kodu ile yolculuk

Koca uygulamayla ilgili şöyle konuştu: "HES kodu ile kısa mesaj ile alınabilecek. Bu kod ile seyahatte en üst düzeyde güvenlik sağlanacak. Risk varsa onay verilmeyecek. Yolculuklarda bu güvenliğimizi sağlayacak. Her yolculukta farklı bir HES kodu alınacak. Önümüzdeki günlerde yaygın kullanılması hayatımızı yolculuk ederken HES kodu rahatlatacak. Ulaşımda risk taşımadığını belirten belgeler istenecek.

Firmalar Hes Kodunu kontrol edecek

Seyahatlerde sağlık durumlarının kontrolü, ilgili seyahat firması tarafından sağlanacak. Virüs bulaştığı tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacak. İstanbul'da yoğun bakım ihtiyacının çok olduğunu biliyoruz. Yeni hastaneler ciddi manada yoğun bakım sorununu çözecek."

Hes Kodu nasıl alınır?

hes kodu

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara