Dolar

32,6224

Euro

34,7207

Altın

2.520,22

Bist

9.524,59

Herkes merak ediyor! 2020 senesi felaket senesi mi olacak?

2020 senesi felaket senesi mi olacak? 2020 yılına, dünya muhteşem, şatafat ile girdi. Oysa Müslümanlar 2020'ye savaş, kan, gözyaşı ve iç savaşlarla girdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-06 16:29:41

Herkes merak ediyor! 2020 senesi felaket senesi mi olacak?

2020 senesi felaket senesi mi olacak? 2020 yılına, dünya muhteşem, şatafat ile girdi. Oysa Müslümanlar 2020'ye savaş, kan, gözyaşı ve iç savaşlarla girdi.

Dünya Avustralya'daki yangından korktu ve hükümet bu yangını bahane ederek binlerce deveyi katletti. Bu sefer sel baskını, yangın söndürülmeden önce Avustralya'daki ülkeyi vurdu.

Kasım Süleyman ve ABD arasındaki gerginlik

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD'nin düzenlediği hava saldırısı sonrası beraberindekilerle birlikte öldürülmüştü. Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası ABD ve İran arasında savaşa varan gerilimler oldu. İran, ABD'nin Irak'ta bulunan üstlerine saldırı düzelemekle yetinince ABD-İran arasındaki gerilim de düştü.

Çin'den dünyayı ayağa kaldıran koronavirüs salgını

Çin'de yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybı 564'e, virüs bulaştığı teşhisi koyulan kişi sayısı ise 28 bin 18'e çıktı. Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.
Virüsün kısa sürede Vuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu. Kentlerin nüfusu 50 milyonu buluyor. Salgın nedeniyle çok sayıda hava yolu şirketi Çin'e uçuşlarını askıya almıştı. Bugüne kadar Çin dışında Filipinler'de bir kişi koronavirüsten yaşamını yitirmişti.

Elazığ depremi

Dünyada bunlar olurken Türkiye'de Elazığ depremi meydana geldi. Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 24 Ocak Cuma akşam saatlerinde meydana gelen depremde, 35'i Elazığ'da, dördü Malatya'da olmak üzere en az 41 kişi hayatını kaybetti, 1.607 kişi de yaralandı.

Van'da çığ düşmesi

Van'da bir minibüsün üzerine çığ düşmüş, 5 kişi yaşamını yitirdi. Kar altında kalanları aramak için bölgeye giden kurtarma ekibinin üzerine de çığ düşmesiyle 33 kişi daha aynı yerde hayatını kaybetti. Peş peşe yaşanan iki faciada ikisi ağır, 75 kişi de yaralandı. Toplamda 38 kişinin öldüğü felaket bölgesinde, üçüncü çığ riskine karşı, patlama ile suni çığ oluşturulacağı bildirildi.

Uçak kazası

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait içerisinde 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunan uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı. Kazada üç kişi hayatını kaybetti. Sadece bu gelişmelere bakıldığında 2020 yılının çetin geçmesinden endişe ediliyor. En doğrusunu Allah (c.c) bilir.

Haber Ara