Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Her tarafı şehitler ve emanetlerinin fotoğraflarıyla dolu

Eski BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, toplumda şehitlere ve terör olaylarına karşı duyarlılığı artırmak için bir otobüsü, şehit olan Bolulu asker, pol

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 09:47:22

Her tarafı şehitler ve emanetlerinin fotoğraflarıyla dolu
Eski BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, toplumda şehitlere ve terör olaylarına karşı duyarlılığı artırmak için bir otobüsü, şehit olan Bolulu asker, polis ve onların ailelerinin fotoğraflarıyla donattı.

Mardin'in Midyat ilçesinde emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda karnındaki bebeğiyle şehit düşen ve ailesi Bolu'da yaşayan polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın şehit olduğu günün akşamı Beşkavaklar Mahallesi Bolnak Sitesi önünde 200 kişiyle terör olaylarını protesto eden Mahmut Alan, toplumdan yeterli tepki gelmediğini söyleyerek, bir otobüsü şehit olan Bolulu asker ve polislerimizin resimleriyle donattı.

Iğdır'da şehit düşen polis memuru Yaşar Doğançay, Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz, Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK'nın bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Şerife Özden Kalmış, Davut Başaran, Mustafa Altundal ve diğer şehitlerin resimlerinin bulunduğu otobüsle Bolu ve Düzce'yi gezerek terör olaylarına karşı insanları duyarlı olmaya davet edeceğini belirten Mahmut Alan, duyarlılığını yitirmiş bir toplum haline gelindiğini söyledi.

"DUYARLILIĞIMIZI YİTİRİYORUZ"

Mahmut Alan, "Bolu'da ve Türkiye'de şehit haberlerine gerekli tepkinin verilmediğini düşünüyorum. Bunun en çarpıcı örneği geçen hafta şehit olan polisimiz Şerife Özden Kalmış ve iki aylık bebeğin aynı tabutta toprağa verilmesidir. Bu acı olayın üzerinden günler geçmesine rağmen şehrimizde veya Türkiye'de ne bir kadın derneği bir siyasi parti ne de PKK'lı öldüğünde insan hakları diye haykıran hiçbir dernek ve sivil toplum kuruluşunun sesi çıkmamıştır. Bu durum bize bir kez daha göstermiştir ki, duyarlılığımızı yitirmiş bir toplum haline geliyoruz. Ben bunu kabul etmiyorum. Bizler rahat rahat yaşamımızı sürdürürken, şehit olan canlarımızı unutmayacağım, unutturmayacağım, uyan Müslüman uyan 30 kupona alınmadı bu vatan" dedi.

Haber Ara