Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Her şeyi yeniden düşünmek için Mekke’ye giden Ruandalı papaz

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-05 08:04:00

Her şeyi yeniden düşünmek için Mekke’ye giden Ruandalı papaz

Sinead O'Conner / Şüheda Davitt hakkındaki yazım üzerine Twitter'da bir delikanlı “Bu Hakan Albayrak antin kuntin değişik ülkelerden müslüman olanları çok seviyor nedense” diye yazmış.

Başka bir delikanlı da onu “Hakan Albayrak sonradan müslüman olan papua yeni gine'li yamyam büyücünün hikayesini yazdı” şeklinde bir ‘espri' ile desteklemiş.

Eksikli gedikli de olsa bir Müslüman olarak ihtida haberlerine sevinmemden ve bu sevincimi okurlarımla paylaşmamdan daha tabii ne olabilir?

Okyanusya'daki Papua Yeni Gine'yi bilmem de ama Orta Afrika'nın doğu kısmında yer alan Ruanda'daki ihtida rüzgârıyla ilgili bir yazı yazdığımı hatırlıyorum.

Söz konusu yazıda, bir “yamyam büyücü”nün değil, tıpkı bizim gibi hayvan etinden şaşmadığına emin olduğum bir papazın ve cemaatinden yüzlerce Hıristiyan'ın Müslüman olduğu haberini naklettiğimi de hatırlıyorum.

O haberden mülhem kısa bir hikâyem de var.

Yazıp rafa kaldırmıştım.

Bu vesile ile raftan indirip paylaşayım sizinle; vesile olan delikanlılara teşekkür ederek:

“RUANDA'DA BİR PAPAZ VE CEMAATİNDEN 480 KİŞİ

MÜSLÜMAN OLDU” HABERİNDEN MÜLHEM BİR HİKAYE

Yaşadıklarımdan ve adeta öldüklerimden gördüğüm lüzum üzerine Hıristiyanlığa veda edip İslam'a merhaba dediğimi papaz efendiye bildirmek ve beni defterden silmesini söylemek için köy kilisesine gittim ki kapıda bir not:

Papaz efendi Belçika, Fransa, İngiltere ve Vatikan'ı protesto ederek Mekke'ye gitmiştir. Orada her şeyi yeniden düşünecektir.

Üç ay sonra papaz efendi Mekke'den hoca efendi olarak döndü ve kendi mülkü olan kiliseyi camiye çevirdi. Kilise cemaatinin hatırı sayılır bir kısmı zamanla cami cemaatine dönüştü. Diğerleri, Kigali'ye göçen bir ailenin boş kalan evini kilise olarak kullanıyorlar.

Bir ikindi namazından sonra hoca efendiye şunu sordum:

Hutu-Tutsi ayrımını icat eden Belçikalılara, Tutsi soykırımını kışkırtan Fransa'ya, bunu kendi menfaati için kullanan İngiltere'ye, katliama karışan Katolik ve Protestan kiliselerine duyduğumuz tepkiden mütevellit Müslümanlığımız ne kadar sahici?

“Vesile vesiledir, sen geldiğin yere bak” dedi.

Alemlerin Rabbi Allah'a hamd ile belirtmeliyim ki, geldiğim yer, ruhların yaratıldığı güne kadar uzandığımı hissettiğim bir yerdir.

Haber Ara