Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

'Her maca final gibi cikarak ligde kalacagiz'

'Her maca final gibi cikarak ligde kalacagiz'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 13:10:35

'Her maca final gibi cikarak ligde kalacagiz'
BUĞRA ERSAVAŞ - Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'un başantrenörü Hakan Demir, kalan her maça final havasında çıkarak, ligde kalmayı başaracaklarını söyledi.

Hakan Demir, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, takımına olan inancını dile getirdi. Türk Telekom'un Türk basketbolunda her zaman iddialı olduğunu belirten Demir, "Son senelerde eski seviyesinin biraz altında kalmakla beraber bu sezona da kötü başlangıç yapıldı. Takım ritmini bir an önce yakalamaya çalışıyoruz. Her maça final gibi çıkarak ligde kalacağız" dedi.

Ligde 21 puanla 15. sırada yer aldıklarını hatırlatan Demir, "Göreve geldimde takımın 2 galibiyeti ve 10 yenilgisi vardı. Göreve, Galatasaray Odeabank maçını kazanarak başladık. Eksik kadroyla mücadele etmemiz ve takımın başında sahaya çıkamamam gibi sebeplerle erteleme maçında Demir İnşaat Büyükçekmece'ye yenildik. Sonrasında deplasmanda rakibimizi yenerek raya girme konusunda önemli adım attık" diye konuştu.


- "İç sahada kaybetmek istemiyoruz"


Hakan Demir, alınan her yenilginin büyük kayıp olduğunu vurgulayarak, özellikle iç sahada maç kaybetmemeye çalışacaklarını belirtti.

Göreve geldiğinde bir yabancı oyuncu transfer hakkı kaldığına dikkati çeken Demir, şöyle devam etti:

"İçeri yüklenebilen ve atletik bir oyuncu ihtiyacımız vardı, bu ismi de Harris'ten yana kullandık. Sezon içinde antrenörlüğü kabul ettiğiniz zaman takımın kendi anlayışınıza göre olmasını beklemek doğru değil. Takımı kendi anlayışınıza yaklaştırmaktan başka çareniz kalmıyor. Takımda daha önceden birlikte çalıştığım Türk oyuncular var. Beni tanıyor ve sistemimi biliyorlar. Yabancı oyuncuların da intibak etmeye çalışması bizde ümit ışığı doğuruyor. Kadrodan şikayetçi değilim. Oyuncularım, iyi niyetle kazanmak isteyen yapıdalar."

Ligde özellikle alt ve orta sıralarda kopma yaşanmadığını dile getiren Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Alınan bir galibiyet yukarı çıkmanızı sağlayabiliyor. Bizim en önemli dezavantajımız, ligde kalma adına mücadele ettiğimiz takımlara karşı ilk maçlarda farklı yenilgiler almış olmamız. Bu da bizi averaj problemine sokuyor. Artık aynı puanda olmak yetmiyor, galibiyet sayısında üzerlerine çıkmamız lazım. İkinci yarı fikstürü, ilk yarıya oranla daha iyi gözüküyor. İç sahada kaybetmeden deplasmanlardan alabileceğimiz 2-3 galibiyet, bizi ligde tutacaktır."


- "Tecrübeli isimlerle stresi aşacağız"


Hakan Demir, ligde bulundukları konumun ister istemez oyuncular üzerinde stres oluşturduğunu belirterek, tecrübeli isimlerle bunun üzerinden geleceklerini söyledi.

Stresin oyuncuları bazen oyun düzeninden çıkarabildiğine işaret eden Demir, şunları kaydetti:

"Özellikle savunmada daha sert olmamız, hücumda da savunmadan aldığımız enerjiyle stresi aşmak istiyoruz. Avrupa kupası maçları nedeniyle fazla dinlenme şansımız olmuyor. Bundan şikayet edecek değiliz. Avrupa kupalarını bırakmak gibi bir düşüncemiz de yok. Kupayı sonuna kadar götürmek istiyoruz. Tecrübeli isimlere sahip olmanın avantajını kullanmaya çalışacağız. Takımıma inanıyorum, ligde kalacağız. Türk Telekom, Türk basketbolunun mihenk taşlarından bir tanesi. Her takımın yaşayabileceği gibi zorlu bir süreçten geçiyor. Kulüp, yıllardır basketbola yatırımını devam ettiriyor. Türk basketboluna önemli oyuncular ve antrenörler kazandırmış bir kulüp. Yaşanan bu zorlu süreç kesinlikle aşılacak ve Türk Telekom aynı misyonunu üstlenecektir."



- FIBA Avrupa Kupası


Hakan Demir, başarılı bir performans sergileyerek FIBA Avrupa Kupası'nda son 16 takım arasına kaldıklarını kaydederek, kupada gidebildikleri en üst seviyeye gitmeye çalışacaklarını ifade etti.

Grup liderliğini alarak iç saha avantajını da ele geçirdiklerini vurgulayan Demir, "Son 16 turunda Rusya'nın Enisey takımıyla eşleştik. İç saha avantajını kazanmamız avantaj gibi gözükse de çok uzak bir deplasmana gidecek olmamız da dezavantaj yaratıyor. Sahamızdaki ilk maçı kazanırsak, bu turu da geçeceğimizi düşünüyorum" şeklinde görüşünü dile getirdi.

Haber Ara