Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

'Hepimiz ülkemizin yanında yer almalıyız'

Nahda Hareketi lideri Gannuşi, 'Terörün Tunus'u hedef alması şaşırtıcı değil. Çünkü Tunus demokratik bir ülke ve barışın örneği. Hepimiz ülkemizin yanında yer almalıyız' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 07:06:54

'Hepimiz ülkemizin yanında yer almalıyız'

AA'nın haberine göre: Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı koruma polislerini taşıyan otobüsü hedef alan bombalı saldırıyı kınadı.

Tunus devlet televizyonuna açıklama yapan Gannuşi, birlik olunması gerektiğini vurguladı.

Gannuşi, "'terör'ün Tunus'u hedef alması şaşırtıcı değil. Çünkü Tunus demokratik bir ülke ve barışın örneği. Hepimiz ülkemizin yanında yer almalıyız" dedi.

Tunus Genel İşçi Sendikası'nın (UGTT) grevleri erteleme kararını öven Gannuşi, Cumhurbaşkanı Baci el-Kaid el-Sibsi'nin 30 günlük olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan etmesini cesur bir karar olarak değerlendirdi.

UGTT'den yayınlanan yazılı açıklamada, Tunus'un bazı kentlerinde yapılması planlanan grevlerin ve gösterilerin ertelendiği bildirildi.

Açıklamada, tüm sendika üyelerinin alarm durumuna geçmeleri ve 'terör'le savaşta güvenlik güçlerine destek olmaları istendi.

Cumhurbaşkanlığı muhafızlarını taşıyan otobüsü hedef alan bombalı saldırıyla ilgili Nahda Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bütün Tunusluların ve siyasi partilerin 'terör'e karşı mücadelede kapsamlı bir stratejinin geliştirilmesi için acil ulusal toplantı" çağrısında bulunuldu.

Tunus'un başkentinde, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı koruma polislerini taşıyan otobüste patlama meydana gelmiş, 12 polisin hayatını kaybettiği, 17'sinin yaralandığı açıklanmıştı.

Saldırının ardından Sibsi, ülke genelindeki olağanüstü halin yanı sıra başkent Tunus olmak üzere Aryana, Mennuba ve Bin Arus vilayetlerinde de 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurmuştu.

 

Haber Ara