Dolar

32,5020

Euro

34,8247

Altın

2.476,82

Bist

9.530,47

'Hendeklerin her biri yok edilecek'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Bu hendeklerin her birisi tek tek yok edilecek, bu hendekleri kazanların hepsi bulunup yargının önüne çıkarılacak” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 14:43:43

'Hendeklerin her biri yok edilecek'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bazı açılışlara katılmak üzere memleketi Ordu'ya geldi. Ünye'de yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Kurtulmuş, daha sonra Kumru ilçesine geçti. Kumru ilçe girişinde Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu ve partililer tarafından karşılanan Kurtulmuş, Kumru Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, 'terör'ün bitirilmesi konusunda kararlılıkla mücadele ettiklerini söyledi.

“HENDEKLERİN HER BİRİSİ TEK TEK YOK EDİLECEK”

Terörle mücadelede çok kapsamlı bir çalışmanın yürütüldüğünü ifade eden Kurtulmuş, “Türkiye'nin terörle mücadelesinin ne kadar zor, ne kadar çok kapsamlı ve ne kadar çok taraflı bir mücadele olduğunu her gün biraz daha yakından anlıyoruz. Maalesef 20 Temmuz'dan bu yana süren süreçte birçok terör örgütü Türkiye'ye karşı eyleme geçti. Özellikle terör örgütü PKK'nın Türkiye'de çok sayıda ilçede, bazı il merkezlerimizde yapmış olduğu faaliyetlerin ne kadar mühim olduğunu görmüş oluyoruz. Şundan milletimiz emin olsun, terörle mücadelede sonuna kadar kararlıyız. Bu hendeklerin her birisi tek tek yok edilecek, bu hendekleri kazanların hepsi bulunup yargının önüne çıkarılacak ve terörle mücadelede irademizden hiçbir şekilde taviz vermeden Allah'ın izni ile Türkiye'nin her yerini sulh ve selamete kavuşturacak bir planı uygulayacağız. Ama bunu yaparken aynı zamanda bu memlekette yaşayan kardeşlerimizin her birisi bizim kardeşlerimiz olan bu memlekete, bu topraklara, bu vatana, bu kültüre bağlı olan bütün yurttaşlarımızın tamamının hakkını, hukukunu geliştirmek vazifemizdir” diye konuştu.

“TERÖR TÜRKİYE'DEKİ HEDEFİNE ULAŞAMAYACAKTIR”

Terörün Türkiye'deki amacına ulaşamayacağının altını çizen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Birileri diyor ya ‘Türkiye 1990'lara geri mi dönüyor'. Türkiye 1990'ların antidemokratik dönemine asla geri dönmeyecektir. Terörle mücadele başka bir şeydir, demokrasinin tahkim edilmesi başka bir süreçtir. Biz bu memlekette yaşayan bütün yurttaşlarımızı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütünün baskısı altında neredeyse inim inim inleyen Kürt kardeşlerimizin de hakkını hukukunu korumak bizim hükümet olarak vazifemizdir. Bu anlamda Türkiye'de yaşayan herkesin özgürlüklerini, bireysel haklarını, onurunu korumayı sürdüreceğiz, demokratik standartlarımızı geliştireceğiz. Bu çalışma devam ederken aynı zamanda terörle de mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. İnşallah bu memleketin bütün sokakları, tüm caddeleri, bütün ovaları, bütün mezraları Allah'ın izni ile tüm yurttaşlarımızın rahatlıkla elini kolunu sallayarak gezdiği yerler olacak. Terör hiçbir zaman Türkiye'deki hedefine ulaşamayacaktır. Bunu da inşallah yakın zamanda göreceğiz” şeklinde konuştu.

Haber Ara