Dolar

32,4972

Euro

34,5730

Altın

2.501,52

Bist

9.548,09

Hendekler nedeniyle hastaneye ulaştırılamadı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kalp krizi geçiren hasta, cadde ve sokaklara kazılan hendekler nedeniyle hastaneye zamanında ulaştırılamadığı için hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 12:47:22

Hendekler nedeniyle hastaneye ulaştırılamadı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kalp krizi geçiren kişi, yollara kazılan hendekler nedeniyle hastaneye zamanında ulaştırılamadığı için yaşamını yitirdi.

AA'nın haberine göre; Cizre ilçesinde PKK'lılarca kazılan hendekler ve kurulan barikatlar, acil vakalarda hastanın Cizre Devlet Hastanesi'ne zamanında ulaşmasına engel olduğu için ölüme neden oluyor.

Cudi Mahallesi'ndeki evinde kalp krizi geçiren M.Salih Emerce'yi (65) yakınları otomobil ile Cizre Devlet Hastanesi'ne ulaştırmak üzere yola çıktı. Ancak, Cudi ve Yasef mahallelerindeki hendeklerden dolayı uzun süren yolculuk nedeniyle Emerce, vaktinde hastaneye yetiştirilemediği için yolda yaşamını yitirdi.

Bu arada, Şah ve Dicle mahalleri arasındaki cadde ve sokaklara kurulan barikatları güvenlik güçleri zırhlı araçlarla kaldırdı.

Yafes Caddesinde ise toplanan bir grup PKK yandaşını polis dağılmaları için uyardı. Dağılmayan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edilirken, bu sırada güvenlik güçlerine silahla ateş açıldı.  

Polisin karşılık vermesi üzerine ara sokaklara kaçan saldırganların yakalanmasına çalışılıyor.

Haber Ara