Dolar

32,5344

Euro

34,9360

Altın

2.439,30

Bist

9.716,77

'Hendekler İmralı’nın mesajıyla kapanır'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, operasyonun devam ettiği ilçelerle ilgili Öcalan'ı işaret etti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-04 03:32:19

'Hendekler İmralı’nın mesajıyla kapanır'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hendek ve barikatlar bahane. İstenirse İmralı'dan yapılan bir açıklamayla o barikatlar bir günde kapanır" ifadelerini kullandı.

Ajanslarda yer alan habere göre; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin'in ardından Nusaybin İlçesi'nin Girmeli Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı süren Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gitmek için girişimed bulunan, ancak güvenlik görevlilerinin izin vermediği grubu ziyaret etti.

Burada konuşan Demirtaş, zorlu bir dönemden geçildiğini belirterek, hükümetin çözüm masasını tersyüz edip, buzdolabına koyduğunu ve çözümün olmadığını söylediklerini ifade etti. 

Demirtaş, şunları söyledi:

"Bu açıklamaları yapanlar ülkenin Cumhurbaşkanı, ülkenin Başbakanı yani barışı yapmakla, çözümü gerçekleştirmekle sorumlu olanlar. Açıkça artık ülkede konuşmak yok, bundan sonra silahlar konuşacak dediler ve o günden bugüne yaşadıklarımızı görüyoruz. Hendekmiş, barikatmış inan ki bunlar bahane bir günde çözülür, bir günde bir günde. Bak 6 aydır kapatamadığınız hendekler sayın Öcalan'ın mesajı ile çözülür doğru mu? Bir barış mesajıyla onların hepsi kapanır. Bir müzakere, bir diyalog kapısıyla onların hepsi çözülür, ama ne yapıyorlar hayır illa biz tank ile top ile havanla, bilmem savaşla bunları hepsini ortadan kaldıracağız diyorlar."

'O BİNAYA GİTMEK İSTİYORUZ'

Demirtaş, 60 gündür Diyarbakır Sur'da tanka, topla sağlam bina bırakılmadığını, Cizre'de ise 12 gündür mahsur kalan insanların olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Biliyorlar ki cenazemiz var defnetmek istiyoruz çıkamıyorlar. Yaralımız var, suyumuz bitti diyorlar izin verilmiyor. Şimdi biz bir heyet oluşturduk buradayız ve çağrı yaptık. Ben ve arkadaşlarım 3 kişi, 5 kişi yanımıza sadece sağlık ekiplerini, ambulansları alarak o binaya gitmek istiyoruz. Gidilemiyor diyorlar ya, biz gideriz. Yeter ki siz engellemeyin. Bir insani koridor açmanız lazım, bir sağlık koridoru açmanız lazım. Savaş zaten kötüdür, ama savaşın içinde ahlaksızlık en kötüsüdür, insani, vicdani duyguları kaybetmek en kötüsüdür, insanlığın dibe vurmuş halidir. Biz zaten savaş olmasın diye uğraşırken savaş içerisinde bu kadar vicdansızca yaklaşımlar tarihe ağır bir şekilde siyasi fatura olarak yazılacaktır."

Haber Ara