Dolar

32,5281

Euro

34,7969

Altın

2.425,49

Bist

9.717,54

Hemşire robot 'Atacan'

Erzurum Atatürk Üniversitesi mühendislik fakültesi öğrencilerinin çalışması sonucu üretilen hemşire robot 'Atacan' hastalara yemek ve ilaç dağıtımı yapıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-06 06:22:17

Hemşire robot 'Atacan'

Korona virüs salgını nedeniyle sağlık çalışanları ile hasta vatandaşların etkileşimlerini en aza indirmek amacı ile tasarlanan hemşire robot Atacan, şimdilik hastalara yemek ve ilaç dağıtımı yapıyor.

Mobil aplikasyon ile üzerine bırakılan yemek ve ilaçları telefon uygulamasıyla Covid-19'lu hastaların odasına götüren robot, odadan çıkarıldığında dezenfekte edilerek diğer hastaların odasına yönlendiriliyor. Böylece hem Covid-19 servisinde görevli sağlıkçının şüpheli ya da tanı almış veya tedavisi devam eden hastayla daha az teması sağlanıyor hem de hasta odasına giriş çıkışlarda giyinilen koruyucu elbise ve ekipmanlardan tasarruf sağlanıyor.

Hemşire robot Atacan sayesinde sağlık çalışanları salgına karşı korunmuş oluyor. Atacan robot salgınla birlikte sağlık çalışanlarının artan hem fizyolojik hem de psikolojik iş yükünü hafifletmesi öngörülüyor.

 

Haber Ara