Dolar

32,3307

Euro

35,0647

Altın

2.308,52

Bist

9.079,97

'Helal' yasası Meclis'e geliyor

İslami kural ve usullere uygun olarak üretilen ürünleri denetleyecek Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) oluşturulmasını öngören yasa tasarısı, önümüzdeki hafta TBMM'ye geliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-19 11:13:58

'Helal' yasası Meclis'e geliyor

Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan 'helal' standardı artık Türkiye'ye de geliyor. İlgili konuda üretilen ürünlere sertifika verecek olan kurumun oluşturulması için görüşmeler önümüzdeki hafta başlayacak.

Akşam'dan Yelda Gökdağ'ın haberine göre  Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) oluşturulmasını öngören yasa tasarısı, önümüzdeki hafta TBMM Sanayi Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'na geliyor. Tasarı ardından Genel Kurul'a sunulacak.

TÜRKİYE PAZARA GİRİYOR

Düzenlemenen yasalaşmasının ardından, Türkiye'de ve talepte bulunan ülkelerde, İslami kural ve usullere uygun olarak üretilen ürünler Helal Akreditasyon Kurumu tarafından denetlenecek ve kriterlere uygun ürünlere ‘helal ürün' belgesi verilecek. HAK'ın Türkiye'nin helal ürün pazarına girmesi bakımından ise önemi büyük.

KURUM NE YAPACAK?

Kurum, Türkiye'de ‘helal' ürün üretimi yapan firmaların ürünlerine belge verecek ve bu belgeye sahip olan kurumların dünya pazarına açılmasını sağlayacak. Helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite edecek kurum, bu kuruluşların ulusal ve uluslararası standartlara uyup uymadığını, hem belgelerle ortaya koymuş olacak hem de devamında denetimini belirli aralıklarla sağlayabilecek. Kurumun belgeleri ulusal ve uluslararası alanda kabul görecek.

 

Haber Ara