Dolar

32,5037

Euro

34,5737

Altın

2.500,80

Bist

9.548,09

Hedefleri, Türkiye'yi olimpiyatlara taşımak

Hedefleri, Türkiye'yi olimpiyatlara taşımak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 11:44:19

Hedefleri, Türkiye'yi olimpiyatlara taşımak
AYŞE YILDIZ - Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, federasyon olarak asli görevlerinin Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek olduğunu belirterek, "Bu anlamda çalışmalarımız çok yoğun şekilde devam ediyor" dedi.

Okuyucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buz sporlarına her geçen yıl ilginin arttığını anımsatarak, bu anlamda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Buz branşlarında, uluslararası müsabakalarda da elde edilen başarı sayısının çoğaldığına dikkati çeken Okuyucu, belirledikleri hedeflere odaklandıklarını ifade etti.

Okuyucu, buz sporlarında hem tesis hem organizasyon anlamında Erzurum'un artık marka olduğunu, uluslararası müsabakaları başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini vurguladı.

Öncelikli hedeflerinin 2018 Kış Olimpiyatları olduğunu anlatan Okuyucu, "Benim ara bir hedefim vardı, 2016 Lillehammer Gençlik Kış Olimpiyatları. Bu anlamda biz Türkiye spor tarihinde bir ilke imza attık ve curling dalında kota aldık. Dünyanın ilk 16'sı içerisindeyiz. Curling branşında takımımız, 2016 Lillehammer Gençlik Kış Olimpiyatları içerisinde yer alacak" diye konuştu.

2018 Kış Olimpiyatları'nın Güney Kore'de düzenleneceğine değinen Okuyucu, şunları kaydetti:

"Bizim federasyon olarak asli görevimiz olimpiyatlara hazırlanmak ve ülkemizi orada temsil etmek. Bu anlamda çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Erzurum'da yapılacak, 2019 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları yine çok önemli bir organizasyon. Biz burada kürsü istiyoruz, dolayısıyla şimdiden altyapı ve organizasyona yönelik sporcu hazırlama çalışmalarımız başladı. Elbette ilerleyen dönemlerde organizasyon anlamında da her türlü katkıyı sunacağız."

Haber Ara