Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

'Hedef 25 Çalıştayı' Antalya'da yapıldı

'Hedef 25 Çalıştayı' Antalya'da yapıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-27 18:20:06

'Hedef 25 Çalıştayı' Antalya'da yapıldı
Türk Kızılayının 18-25 yaş aralığındaki üniversite gençliğine kan bağışı ile hayat kurtarmanın değerini hatırlatan ve sorumluluk almalarını sağlayan "Hedef 25 Çalıştayı"nın 10'uncusu, Antalya'da gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı tarafından Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen çalıştaya, 65 üniversiteden 120 öğrenci katıldı. Çalıştayda, üniversitelerinde kan bağışı konusunda gönüllü çalışmalar yürütecek öğrencilere kan bağışı bilincinin artırılması, gönüllülerin sürekliliğinin sağlanması gibi konular anlatıldı.

Sona eren çalıştayla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kan Bağışçısı Kazanım Birimi yöneticisi Metin Kalender, "1 Dakika İçin Harekete Geç" sloganıyla yürüttükleri "Hedef 25" projesiyle amaçlarının, 18-25 yaş arasındaki üniversiteli gençleri kan bağışı konusunda bilinçlendirmek olduğunu kaydetti.

Kalender, proje kapsamında çalıştaya katılan gençlerden üniversitelerindeki öğrencilerle iletişime geçmelerini istediklerini belirterek, "Türkiye'de geçen yıl Türk Kızılayı 1 milyon 860 bin ünite kan topladı. Bunların da yüzde 8,5'i üniversiteli gençlerden toplandı. Bu yadsınamayacak kadar fazla bir rakam" diye konuştu.

Kan bağışı konusunda bilgi verilen gençlerin bu bilinçle hayatlarına devam ettiklerini vurgulayan Metin Kalender, şöyle devam etti:

"Böylelikle Türk Kızılayına düzenli kan bağışı sağlanmış oluyor. Düzenli kan bağışı ülkemizde artıkça, enfeksiyon riskleri de düşmektedir. Dünyada yapılan araştırmalar göstermektedir ki en güvenli kan, gönüllü, bilinçli, karşılık beklemeksizin ve düzenli bağışlarla mümkündür. Ayrıca, kanı para gibi bir yerde biriktiremiyoruz, çünkü kanın bir miadı var."

Haber Ara