Dolar

32,4845

Euro

34,6771

Altın

2.491,96

Bist

9.548,09

HDP'ye oy verenlerle ilgili önemli iddia

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 'Bugün HDP'ye oy veren insanların bile yüzde 84'ü PKK'nın silah bırakmasını istiyor' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-22 19:31:09

HDP'ye oy verenlerle ilgili önemli iddia

Aynı zamanda AK Parti Mardin milletvekili birinci sıra adayı da olan Miroğlu, Mardin'de düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da yapılacak seçimin önemine değindi.

Haziran ayında yapılan seçimin ardından Mardin'de çok sayıda şehit cenazesine katıldıklarını kaydeden Miroğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde kanın akmadığını ve silahların sustuğunu, seçimden sonra ise Türkiye'nin yeniden bir şiddet ve terör dalgasıyla karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Miroğlu, bu trajedilerin yaşanmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun defalarca çağrı yaptığını anımsatarak, "Kürt temsiliyeti parlamentoda belli bir ivmeyi yakalar, o zaman her ne hikmetse bu hareketin Kandil'deki yöneticileri yüzlerini çatışmaya ve şiddete dönerler" ifadelerini kullandı.

"Talep, silahların susmasıydı"

HDP'nin artık Türkiye'den bir şey talep eden değil, kendisinden bir şey talep edilen bir parti haline geldiğini dile getiren Miroğlu, şöyle konuştu:

"Bu talep, silahların susmasıydı. Madem 80 milletvekili var madem her şeyin çözüm merkezi TBMM'dir. O halde, bu bir imkandır ve fırsattır. Fakat bu fırsatın tam da kullanılacağını düşündüğümüz bir dönemde bu hareket yüzünü şiddete ve teröre döndü. Çözüm Süreci gibi bir şey Türkiye'de başlamışsa bunun en büyük sebebi, bu ülkede Müslüman vicdanın iktidara gelmesidir. HDP'ye oy veren insanların bile yüzde 84'ü PKK'nın silah bırakmasını istiyor. Yüzde 74'ü demokratik özerklikten hiçbir şey anlamıyor ve bunu reddediyor."
Demokratik özerklik, ana dilde eğitim gibi konuların TBMM'de artık tartışılabileceğini ifade eden Miroğlu, ülkede tartışılmayacak hiç bir konunun olmadığının altını çizdi.

HDP'nin Türkiyelileşme iddiasının aslında bir taktik olduğunu kaydeden Miroğlu, şöyle devam etti:
"HDP'ye oy veren insanların büyük bir bölümü bunun bir taktik olduğunu düşünüyor. HDP'ye oy veren Bebek'te oturan insandan tutun, İzmir'de laik kesimlere kadar herkesin talebi zannediyorum hemen seçimlerden sonra silahların konuşması değildi. Hemen seçimlerden sonra Türkiye'nin her tarafına asker ve polis cenazesi göndermek değildi."

Toplantıya katılan AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile milletvekili adayları da birer konuşma yaptı.

Haber Ara