Dolar

32,5614

Euro

34,8890

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

'HDP'ye kayan oylar geri gelecek'

CHP’den HDP’ye büyük oy kayması tespit edilen iki bölgede CHP listesine giren Alevi Bektaşi Federasyonu’nun eski genel başkanları seçimleri değerlendirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-22 08:56:53

'HDP'ye kayan oylar geri gelecek'
Milliyet'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara ve İstanbul'da daha fazla oy alabilmek için kritik yerlere koyduğu milletvekili adayları  1 Kasım sürecini anlattı. 

İstanbul 3. bölge 11. sıradan aday gösterilen eski Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı ve PM üyesi Fevzi Gümüş, HDP'ye kayan oyların geri geleceğine işaret ederek, “7 Haziran'da barajın aşılmasına ilişkin psikolojik eşikle birlikte Alevilik mücadelesinde simgeleşmiş isimlerin belirgin yerlerde olmamasının eksikliği nedeniyle oylarda bir kayma olmuştur. Ama CHP, bu süreçten gerekli tecrübeyi kazanarak çıkmıştır” dedi. 

Herkesin oyuna talibim
 
Gümüş, seçileceğine inancının tam olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Türkiye'nin iki temel sorunundan biri Kürt sorunu, diğeri ise inanç özgürlüğü sorunudur.Yıllardır Alevilerin temel hak taleplerinin yok sayıldığının bilinciyle hareket ederek, mücadelenin içinde oldum.”
 
Ankara 1. bölge 8. sıradan aday gösterilen eski Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız da, “Bir Alevi evinde doğdum, büyüdüm. Bütün insanları sevmekle başlar öğrendiklerimiz. Bu nedenle her türlü ayrımcılığı reddederiz. Dolayısıyla Alevi oyu ya da başkasının oyu gibi oyları tasnif etmeyi bile kabul etmez felsefemiz. Ben herkesin oyuna talibim” dedi. 

Ankara 1. bölgeden 9 milletvekili çıkarabileceklerini söyleyen Balkız, “Daha az oy aldığımız ilçelere yoğunlaşacağız, gecekondu bölgelerine yoğunlaşacağız. İnsanlarımız ya aydınlık bir Türkiye'yi ya da karanlığı seçmek zorundalar” diye devam etti.
 

Haber Ara