Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HDP'ye kapatılma iması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memleketi Karabük’ten sert bir dille HDP’ye yüklenerek, kapatılma uyarısında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-25 21:49:08

HDP'ye kapatılma iması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 1 Kasım seçimlerinin ardından partisine en çok oy veren köylere ziyaretlerini Eflani ilçesi ile sürdürdü. Eflani ilçesine bağlı Acıağaç, Günlüce ve Çukurgelik köylerini ziyaret etti.

Şahin, Acıağaç köyünde yaptığı konuşmada, köyün 1975 yılından önceki adının "Hacıağaç" olduğunu, bu yıldan sonra "Acıağaç" olarak değiştirildiğini, bunun nedeninin geçmiş yıllarda yerleşim yerlerde bulunan dini isimlerin değiştirilmesinden mi kaynaklandığını merak ettiğini ve bunun araştırılması gerektiğini söyledi.

Köylülerin eski ismin yeniden köye verilmesini istediğinden bahseden Şahin, artık Türkiye'de yasakların kalktığını, vatandaşların özgürce her istediğini yapabildiğini anlattı.

Yasaklarla bir yere gitmenin mümkün olmadığını ve Türkiye'de yakın bir zaman kadar siyasi partiler sık sık kapatıldığını hatırlatan Şahin, “Ben kapatılmış 2 siyasi partinin milletvekili olarak parlamentoda görev yaptım. AK Parti geldi, son 13-14 yıl içerisinde Anayasa Mahkemesi'nde bir parti hakkında kapatılma davası duydunuz mu? Şu anda var mı böyle bir süreç? Biz Anayasa değişikliğiyle siyasi partilerin kapatılmasını yasakladık, büyük ölçüde. Ancak siyasi partilerde düşüncelerini, programlarını sadece siyasi yolla hayata geçirmenin mücadelesi içerisinde olacaklar” diye kaydetti.

“TERÖR MÜ, SİYASET Mİ?”

Siyasi partilerin terör yoluna ve işbirliğine başvurmayacağını da anlatan Şahin, “Bakın şu anda Türkiye'de faaliyette bulunan bir siyasi parti var HDP. Siyasi partiler terör yolunan başvuramazlar, terör örgütleriyle işbirliği yapmazlar. Terör örgütlerinin siyasi uzantısı görünüşü içerisinde olamazlar. Ama bir siyasi parti var ki adına HDP diyor. Bakın buradan sesleniyorum; ‘Ey HDP yöneticileri eğer gerçekten düşüncelerinizi siyasi yolla hayata geçirme amacıyla kurulmuş bir siyasi partiyseniz terör yoluyla bunu asla yapamazsınız. Çünkü siyaset siyasi yolla görüşlerini parlamentoya getirerek, yasalaştırarak, amaçlarına ulaşabilecek siyasi organlardır. Hayır, biz hem siyasi bir parti olacağız hem de silahlı mücadele yolunu seçerek amaçlarımızı gerçekleştireceğiz diyorsanız, buna hiçbir demokratik ülke müsamahakar davranamaz.

Şu anda HDP yöneticilerinin başta Demirtaş'ın açıklamaları başka bir demokratik ülkede yapılmış olsa o siyasi parti hakkında derhal kapatılma davası açılır ve kapatılırdı. Sayın Demirtaş'a ve HDP yöneticilerine sesleniyorum; ‘Türkiye'deki demokratik düzenin kıymetini bilin. Başka bir demokratik ülke de, hatta Avrupa Birliği'nin en güçlü demokrasisine sahip ülkesinde dahi terörü ve terör örgütlerini desteklediğini açıkça ilan eden hiçbir siyasi parti yaşatılamaz. Lütfen tercihinizi yapın. Terör mü, siyaset mi?” dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN GÜCÜMÜZ YETMİYOR DİYE TERÖR YOLUNA BAŞVURUYOR MUYUZ?”

‘Siyasi yolla düşüncelerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız o halde ikna yoluna gideceksiniz' diyen Şahin, “Bakın biz de AK Parti olarak Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesini istiyoruz. Ama şu anda parlamentoda başkanlık sistemine geçilecek gücümüz yok. Çünkü 330 üzerinde milletvekili olmamız lazım. Şu anda 317 milletvekilimiz var, bir tanesi de meclis başkanı 316. Peki bunu gerçekleştirmek için biz terör yoluna başvuruyor muyuz, gücümüz yetmiyor diye? Hendekler kazıyor muyuz? Birilerinin eline silah mı veriyoruz bunu gerçekleştirmek için? Siyasi yolla parlamentoda diğer siyasi partileri ikna etmek suretiyle önümüzdeki hafta genel başkanımız siyasi partileri ziyaret edecek.

Yeni anayasa ile ilgili düşüncelerini paylaşacak. Ne düşündüğünü söyleyecek ve destek isteyecek. Siyasetçinin yolu budur. Siyaset yoluyla ülkeye hizmet etmek isteyenlerin bunun dışında başka bir yolu yoktur. Amacımıza ulaşırız, ulaşamayız, ikna ederiz edemeyiz. Milletimizle bunu paylaşırız bir başka seçimde tekrar gündeme getiririz” ifadesinde bulundu.

“SİYASİ PARTİ OLMA VASFINIZ KENDİLİĞİNDEN ORTADAN KALKAR”

'Teröre' destek vermeye devam ettikleri halde HDP'nin siyasi parti olma vasfının kendiliğinden ortadan kalkacağını da kaydeden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben bu öz yönetimi gerçekleştirmek için yola çıktım bir parti olarak, bunu parlamentoda gerçekleştiremiyorum düşüncesiyle gidip teröre destek verirseniz, terör yolunu tercih etmeye devam ederseniz sizin siyasi parti olma vasfınız kendiliğinden ortadan kalkar. O bakımdan bu siyasi partilerin yöneticilerini meclisin eski başkanlarından biri olarak uyarıyorum. Siyasi parti olmanın kıymetini bilin. Türkiye'deki demokratik düzenin kıymetini bilin. Terörle aranıza mesafe koyun. Terör örgütü militanlarına Kandil'e seslenerek bu yol, yol değildir, biz amaçlarımızı siyasi yolla gerçekleştirmek için yola çıkmış bir siyasi partiyiz diyebilin. Aksi halde Türkiye'deki ne kadar güçlü olursa olsun demokratik düzen sizi daha fazla sırtında taşıyamayabilir. Eğer amacınız partinizi kapattırmamaksa.”

'Terör yoluyla da hendekler kazarak da, silahlı yolla da bu amacınızı gerçekleştirmeniz mümkün değildir' diyen Şahin konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, AK Parti, güvenlik güçlerimiz, bu millet sizin bu amacınıza ulaşmanıza asla izin vermeyecektir. Ermenistan'da ölen Ermeni askerin cenaze töreni vardı. Tabutunun üzerinde Ermenistan bayrağı vardı. Bir de PKK'nın paçavrası vardı. Sizi düşünmeye sevk ediyorum. Bu terör örgütünün kimlerle bağlantısı var, hangi amaçla faaliyettedirler milletimizi düşünceye davet ediyorum. PKK paçavrası Ermenistan'da ölmüş olan bir askerin cenazesinde tabutunun üzerinde ne arıyor?”

Eflani İlçe Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul'u da makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler alan Mehmet Ali Şahin, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Haber Ara