Dolar

32,5568

Euro

34,9813

Altın

2.417,67

Bist

9.722,09

'HDP'ye destek olmadık'

MED-ZEHRA Grubu, bugüne kadar hiçbir siyasi partiye herhangi bir destekleri olmadığı gibi HDP için de yetkili kurumlarınca 'destek açıklaması' yapılmadığını bildirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 23:55:26

'HDP'ye destek olmadık'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi sırasında, "Bizimle ittifak kurmamalarına rağmen destek açıklamasıyla bu başarıda ortak emeği olan" şeklinde isimlerini anarak teşekkür ettiği MED-ZEHRA Grubu, yazılı bir açıklama yayımladı.

Seçimlerin hayırlı olması temenni edilen açıklamada, "HDP Eş Başkanının Cemaatimize yaptığı teşekkürüne aynı şekilde teşekkür ile beraber Cemaatimizin çok çok önem verdiği bir hususun da altını kalın çizgiler ile çizmek ve tüm kamuoyunu bilgilendirmek için bu zorunlu açıklamayı yapıyoruz" denildi.

Bugüne değin grubun hiçbir partiye açık ya da kapalı destek vermediği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "MED-ZEHRA'nın hiçbir siyasi partiye bugüne kadar ne açık ne kapalı herhangi bir desteği olmadığı gibi bugün de bahsi geçtiği üzere anılan partiye de (HDP) bir 'destek açıklaması' yetkili kurumlarımızca yapılmış değildir. Sayın Eş Genel Başkan'ın yaptığı bu açıklamayı, kendisine sunulan yanlış bir bilgi notu olarak değerlendiriyoruz. Cemaatimize gönül veren fakat, Cemaat adına söz söyleme yetkisi olmadığı halde siyasi partilerin davetlerine katılanların ifade ettikleri düşünce ve görüşleri de MED-ZEHRA'yı bağlamamaktadır. MED-ZEHRA, Kurani prensipleri ve İlay-ı Kelimetullah'ı hedef-i maksat edinmiştir. Bu çizgisinden asla inhiraf etmemiş ve kuruluşundan bugüne kadar Kurani ve İslami davasından, hamdolsun, sapmayarak partiler üstü duruşunu Kurani yaklaşımını ve sırat-ı müstakim üzerine olan çizgisini bozmamıştır. Allah'ın izniyle bundan böyle de bozmayacaktır."

"Bu dava ırki temellere oturtulamayacak kadar yüce ve ulvi bir davadır"

MED-ZEHRA Grubu'nun, "bir parti, kulüp, fırka, siyasi bir cemiyet ve benzeri her nevi dünyevi veya dünyevileşmiş oluşumlardan azade salt Kurani ve İslami bir davaya mensup olduğu" vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu dava hiçbir siyasi emel, dünyevi bir makam-mevki ile bazıların yanlış ve yanlı telakkileri suizanlarında olduğu gibi ırki temellere oturtulamayacak kadar yüce ve ulvi bir davadır. Zira Üstad Bediüzzaman'ın da
işaret ettiği üzere 'Siyaset cereyanlarında; hem muvafıkta, hem muhalifte o nurların aşıkları var. Bütün siyaset cereyanlarının ve tarafgirliklerin çok fevkinde ve onların garazkarane telakkiyatlarından müberra ve safi olan bir makamda verilen ders-i Kur'an ve gösterilen envar-ı Kur'aniyeden hiçbir taraf ve hiçbir kısım çekinmemek ve ittiham etmemek gerektir...

Elhamdülillah siyasetten tecerrüd sebebiyle, Kuran'ın elmas gibi hakikatlerini propaganda-i siyaset ittihamı altında cam parçalarının kıymetine indirmedim. Belki gittikçe o elmaslar kıymetlerini her taifenin nazarında parlak bir tarzda ziyadeleştiriyor'. Bizler Müslüman kimliğine sahip muvahhid ve tevhid-i kulubu şiar edinen Risale-i Nurlara sadakatle bağlı ve başlangıcından beri bu yoldaki sağlam duruş, mücadele azmi ve kararlılığımız ile bugüne kadar geldik.

Allah'a binlerce hamdolsun MED-ZEHRA çizgisi bir ekol olma yolunda kararlı adımları ile yoluna devam etti ve bundan böylede inşallah aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. Bizler Kurani ve İslami bakışımızın bize yüklediği sorumluluk bilinciyle savunmamız gereken temel insani haklar ile İslami hakların aynı zamanda ezilmiş ve hakkı gasbedilmişlerin tüm haklarının ön koşulsuz ve ivedilikle iade-i itibarları yapılarak verilmesi gerektiğini din ve etnik temelli bir ayırım yapmadan savunucusu olduk. İnşallah bundan böyle de olmaya devam edeceğiz."

Açıklamada, "Kürt meselesi bağlamında MED-ZEHRA, kuruluşunun ilk gününden bu yana sahih ve İslami bir çizgi takip ederek Üstad Bediüzzaman'ın eserlerindeki Kürt ve Kürdistan tabirlerini aynen orijinal halleri ile neşrederek bu meselede söylenmesi gerekenleri en yasaklı dönemlerde de söylemekten çekinmemiştir" ifadesi kullanıldı.

Haber Ara