Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 13:04:28

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki
Gazeteci yazar Avni Özgürel, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesiyle ilgili, "Sadece Cumhuriyet tarihinde değil, insanlık tarihinde bir katilin evine taziye ziyareti, görülmüş şey değil" dedi.

Geçmişte Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkan Vekilliği görevini de üstlenen Avni Özgürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısında masum insanların katledildiğini belirtti. Özgürel, şöyle devam etti:

"Sadece Cumhuriyet tarihinde değil, insanlık tarihinde bir katilin evine taziye ziyareti, görülmüş şey değil. Kelime bulmakta zorlanıyorum, bu densizlik, izansızlıktır. HDP'nin artık iç dengelerini, iç denetim mekanizmalarını kaybettiğini düşünüyorum. Bizim tepki göstermemiz normal ama bizzat HDP'nin içerisinde yönetici, milletvekili konumundakiler tepki verecek olsaydı ertesi günü disiplin sorgulaması yapılırdı."

Geçmişte Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkanlığı görevini üstlenen KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem de olayı densizlik olarak nitelendirerek "Aile, milletvekilinin tanıdığı bile olabilir ama buna rağmen HDP'nin Türk kamuoyu ve seçmenine karşı daha ölçülü olması lazım" dedi.

Tek bu olayın büyük ihtimalle seçmen tercihini etkilemeyeceği tahmin ettiğini dile getiren Erdem, kesin sonucun ise araştırma ile ortaya çıkabileceğini aktardı.

Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için Van'ın İpekyolu ilçesi Esentepe Camisinde taziye yerine, terör örgütünün propagandası yapıldığı ve terör örgütünü simgeleyen flamalar asıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmış, teröristin babası, kardeşi, caminin imamı ve görevlisinin de aralarında yer aldığı 11 kişi gözaltına alınmıştı. Taziye çadırına gelenler arasında yer alan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında da inceleme başlatılmıştı.

Haber Ara