Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

HDP: Taziyenin nedeni 'duygusal'

HDP'ye göre Ankara saldırısını gerçekleştiren intihar bombacısının ailesine taziyeye giden Van milletvekili Tuğba Hezer bunu 'duygusal nedenlerden' yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 17:07:34

HDP: Taziyenin nedeni 'duygusal'

Al Jazeera'de yer alan habere göre: HDP'ye göre Ankara saldırısını gerçekleştiren intihar bombacısının ailesine taziyeye giden Van milletvekili Tuğba Hezer bunu "tamamen yaşadığı çevre ile olan ilişkilerinden ve duygusal nedenlerden" yaptı. Al Jazeera'ye konuşan bir HDP MYK üyesi, Hezer'le ilgili parti içinde herhangi bir işlem yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ankara'da askeri servis araçlarına düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren bombacının taziye çadırına giden HDP Van milletvekili Tuba Hezer, Meclis'te grup toplantılarını yapan üç siyasi partinin genel başkanları tarafından da sert bir dille eleştirildi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise grup toplantısındaki konuşması boyunca bu konuya hiç değinmedi. 

"TAZİYE BAĞLAMINDAN KOPARILDI"

Al Jazeera'nin "Bu milletvekili ile ilgili bir işlem yapılacak mı?" sorusunu yönelttiği bir HDP MYK üyesi ise "Bunun kesinlikle söz konusu olmadığını" söyledi. İsminin kullanılmasını istemeyen HDP'li yetkiliye göre taziye tamamen bağlamından koparıldı:

"İnsanların bulundukları çevrelerde yaşadıkları ilişkilerin bir anlamı var. Taziye çadırına gidilmesi bu bağlamda değerlendirilmeli. Bu kişi böyle bir olaya karışmış olabilir. Ama acıları yarıştırmanın bir anlamı yok. Bu tamamen duygusal bir şey. Parti içinde buna yönelik bir işlem söz konusu değil."

HDP'li milletvekillerinin şehit asker ve polislerin cenazelerine de gittiğini söyleyen HDP yetkilisi, "Acıyı paylaşmaktan daha onurlu bir şey olamaz. Yaşadığınız yerde biri ne şekilde olursa olsun vefat ederse taziyeye gidersiniz, bu çok normal." diye konuştu. 

HDP Van milletvekili Tuğba Hezer 17 Şubat Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği, 60 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba için Van'da kurulan taziye çadırına giderek, ailesine başsağlığı dilemişti. Van Cumhuriyet Başsavcılığı Hezer hakkında soruşturma başlattı. 

Haber Ara