Dolar

32,5275

Euro

34,7472

Altın

2.493,29

Bist

9.524,59

HDP Sözcüsü Bilgen’den Anayasa değerlendirmesi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 'Nasıl bugün 12 Eylül Anayasası tartışılıyorsa, yüzde 90 oylara rağmen 1982 Anayasası tartışılmaya devam ediliyorsa, bugün kotarılmaya çalışılan bu gizli anlaşma metni de tartışılmaya devam edecektir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-02 17:00:51

HDP Sözcüsü Bilgen’den Anayasa değerlendirmesi

HDP Sözcüsü Bilgen, basın toplantısı düzenledi. Bilgen, siyasetin başkanlık sistemine kilitlendiğini ve yaşanan tablonun ekonomiyi riske soktuğunu ifade savundu. "Anayasa toplum sözleşmesidir. Siyasetçiler, milletvekilleri, parlamento, siyasi partiler toplum adına toplum için bu sözleşmeye uymak ve inşa etmekle sorumludurlar" diyen Bilgen şunları söyledi:

"Eğer bu sözleşme toplumdan gizlenerek yapılıyorsa buna anayasa denmez. Buna ancak gizli bir anlaşma denilebilir. İki parti arasında anlaşma sağlanmış gibi açıklamalar yapılıyor. Sadece HDP değil, ana muhalefet partisi de, parlamento dışındaki partiler de, sivil toplum örgütleri de, akademi de, bütün toplum, işçiler, gençler de dışlanarak, onlar yok sayılarak, bu gizli anlaşmanın metni yönetilebilir. Nasıl bugün 12 Eylül Anayasası tartışılıyorsa, yüzde 90 oylara rağmen 1982 Anayasası tartışılmaya devam ediliyorsa, bugün kotarılmaya çalışılan bu gizli anlaşma metni de tartışılmaya devam edecektir."

Bilgen, Olağanüstü Hal şartlarında yapılacak anayasaların hiçbir meşruiyetinin olmadığını savundu.

Haber Ara