Dolar

32,5585

Euro

34,8809

Altın

2.429,55

Bist

9.722,09

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen tutuklandı

HDP Milletvekili Ayhan Bilgen tutuklandı. Bilgen hakkında yakalama kararı bulunuyordu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-31 15:22:26

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen tutuklandı

Dün gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılmalarının ardından savcının itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan HDP Adana miletvekili Meral Danış Beştaş'ın tutuklanmasının ardından HDP sözcüsü Ayhan Bilgen de tutuklandı.

SUÇLAMA: TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK

Bilgen ve Beştaş Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ncayürütülmekte olan soruşturma nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun314/2 (silahlı terör örgütüne üye olma) maddesi kapsamında tutuklanmaları talebi ile hafta sonu mahkemeye sevk edilmiş, Sulh Ceza Mahkemesi her iki milletvekilini adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Ancak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dün bu karara itirazı sonucunda Beştaş ve Bilgen hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı verildi. Bunun üzerine Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

BİLGEN DE TUTUKLANDI

Beştaş dün akşam tutuklanırken bugün öğle saatlerine kadar gözaltında olan Bilgen de tutuklandı. Bilgen'in avukatı Selahattin Çoban yaptığı açıklamada, "Savcılıkların mahkeme kararlarına itiraz edemeyeceklerini ve kararın hukuksuz olduğunu" söyledi.

HDP'Lİ ZİYA PİR FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Pir, Bilgen'in savcılık sorgusunun ardından CNN Türk yayınını izlerken çekilmiş bir fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.

FT6_1
 

 

12 HDP'Lİ MİLLETVEKİLİ TUTUKLU DURUMDA

Bu arada Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van'da gözaltına alındı ancak işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir hakkında 33 yıla kadarhapis istemiyle açılan dava duruşmasında, Pir hakkında "zorlagetirme" ve yurt dışı yasağının devamına karar verildi. Bilgen ve Beştaş'ın tutuklanmasıyla şu anda 12 HDP'li milletvekili tutuklu durumda.

Haber Ara