Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

HDP operasyonundaki 'Devlet Bahçeli' detayı

HDP operasyonunda bir detay göze çarptı. Demirtaş ve Yüksekdağ, Bahçeli'nin 13 Temmuz'da yapmış olduğu gibi ifade vermeye gitseydi böyle bir olay yaşanmayacaktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 12:33:25

HDP operasyonundaki 'Devlet Bahçeli' detayı

Yeni Şafak'ın haberine göre; Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'yla birlikte 11 milletvekilli gözaltına alındı. Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın evinde arama da yapıldı.

BAŞBAKANLIK NEDENİNİ AÇIKLADI 

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, gözaltıların HDP'li vekillerin ifade vermeye gitmemeleri nedeniyle gerçekleştirildiğini açıkladı.

BAHÇELİ ÖRNEĞİ 

Demirtaş ve Yüksekdağ başta olmak üzere HDP'li 11 milletvekilinin gözaltına alınmasıyla ilgili gerçeği yansıtmayan bilgiler gündeme taşındı. Bu kapsamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ilgili bir detay dikkati çekiyor.

DEMİRTAŞ'I BÖYLE UYARMIŞTI

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Savcı çağırırsa gitmeyeceğiz" açıklaması yapan HDP lideri Demirtaş ve arkadaşlarına da "Rahatlıkla gelebilirsiniz" demişti.

'SÜREÇ NAZİK İLERLEDİ'

Bahçeli, ifade verdiği anlara dair merak edilen detayları da basın mensuplarıyla bu şekilde paylaşmıştı:

"Hepinizin bildiği gibi Meclis'te milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yolunda bir yasanın yasallaşması sonrası uygulanmaya geçilmiştir. Ben bu yasa çerçevesinde, MHP Genel Başkanı olarak bazı illerimizde yaptığım siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış, o soruşturma sonucunda bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimiz sorulmuştur. Basın yoluyla abartılanlar olmuştur ancak bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır. İşlemler de aynı çerçevede sürdürülmüştür. Eğer dokunulmazlıkların kaldırılması yoluyla fezlekesi olanlar varsa bu kişiler rahatlıkla gelmeli, savcılarımızın çağrılarına cevap vermeli ve bilgilerini paylaşmalıdırlar."

Haber Ara