Dolar

32,4992

Euro

34,9219

Altın

2.432,09

Bist

9.716,77

HDP'nin İzmir mitingi hakkında soruşturma

HDP'nin İzmir mitingi hakkında soruşturma

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 23:33:25

HDP'nin İzmir mitingi hakkında soruşturma
HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, 23 Mayıs'ta düzenledikleri İzmir mitinginde Yunanistan'ın SYRIZA Partisi yöneticisinin konuşma yapacağını önceden mülki amire bildirmedikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlattığını söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Uğur, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde SYRIZA Partisi Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous'un konuşma yaptığını hatırlatarak, bu konuşma nedeniyle haklarında soruşturma başlatıldığını öğrendiklerini ifade etti.

Uğur, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nda yer alan "yabancıların toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa hitap etmeleri için toplantının yapıldığı yerin en büyük mülki idare amirine 48 saat önceden bildirimde bulunulması gerekir" maddesi gereği haklarında soruşturma başlattığını bildirdi.

Mitingin yapılacağı güne kadar SYRIZA Partisi'nden kimin geleceğini bilmediklerini ancak Yunanistan'a böyle bir davet yapıldığının tüm gazetelerde yayımlandığını, mülki amirliğin bunu takip etmiş olması gerektiğini dile getiren Uğur, şöyle konuştu:

"Biz yasanın bu hükmünü bilmiyorduk. Bilsek niye bildirmeyelim, niye saklayalım. Kaldı ki bunu basın her gün yazdı. Polis de biliyor, her gün okuyor. Bize dönüp sorabilir, 'bildirimde bulunmadınız' diye uyarıda bulunabilirdi. Bunun bir tuzak olduğunu iddia ediyoruz. Bize göre böyle bir kanun zaten çok saçma. 12 Eylül mantığının bir uzantısı. Yanımızdaki komşumuzun hükümet partisinden yetkili geliyor konuşuyor, 'siz bunu konuşturdunuz' diye hakkımızda soruşturma açılıyor."

Soruşturmayla ilgili pazartesi ifade vereceklerini, kovuşturmaya gerek görülürse dava açılacağını söyleyen Uğur, "Türkiye'nin bu kadar sorunu varken bir de bununla uğraşacağız" diye konuştu.

Haber Ara