Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

HDP mitinginde patlama

Diyarbakır'da HDP'nin mitinginde meydana gelen patlamalarda yaralanan ve hastanelere kaldırılan yaralılardan 2'si hayatını kaybetti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 18:13:46

HDP mitinginde patlama

HDP'nin Diyarbakır mitinginde patlama meydana geldi. HDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği mitingte elektrik trafosundan kaynaklanan bir patlama meydana geldi. Patlamada en az 50 kişi yaralandı.

DEMİRTAŞ'TAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Kobani olaylarında halkı sokağa çıkma çağrısında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, patlamayla ilgili yaptığı açıklamasında sağduyu çağrısında bulundu. Demirtaş, "Provokasyonlara gelmeyin, sağduyunuzu elden bırakmayın" dedi.

"PATLAMA TRAFODAN DEĞİL"
Mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan açıklama geldi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, patlamanın trafo kaynaklı olmadığı belirterek "Dışarıdan müdahale var" dedi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise, patlamada en az 50 kişinin yaralandığı bilgisini verdi.

BAKAN EKER: 2 KİŞİ ÖLDÜ
Diğer yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yaptığı açıklamaya göre, patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'ün üzerinde yaralı olduğunu söyledi

 

Haber Ara