Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

HDP mitinginde kafa karıştıran iddia

HDP'nin Diyarbakır mitingi sırasında, istasyon meydanındaki patlamadan sonra ortaya çıkan görüntüler, bombalı saldırı ihtimalini gündeme getirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 23:46:08

HDP mitinginde kafa karıştıran iddia

Diyarbakır'da HDP'nin istasyon meydanında düzenlediği mitin sırasında patlama meydana geldi. Çok sayıda vatandaş yaralandı. Patlamanın meydanda bulunan trafodan kaynaklandığı bilgisi yayıldı. Ancak ortaya çıkan fotoğraflar bombalı saldırı ihtimalini gündeme getirdi.

DEMİR BİLYELER BULUNDU

Patlamanın meydana geldi alana saçılan demir bilyeler dikkat çekti. El yapımı patlayıcılarda sıklıkla kullanılan demir bilye, infilak esnasında mermi gibi çevreye dağılarak şarapnel etkisi yapıyor. Ve daha büyük zaiyata sebep veriyor.

İKİNCİ PATLAMA İDDİASI

Görgü tanıkları trafonun önünde meydana gelen patlamadan yaklaşık 3 dakika sonra, ikinci bir infilak sesi daha duyduklarını ifade etti. İkinci patlamanın alana yakın bölgedeki bir çöp kutusunda olduğu iddia ediliyor.

TRAFODAKİ HASAR DIŞARIDAN İÇERİYE DOĞRU

İlk patlamanın trafoda meydana geldiği öne sürüldü. Ancak olaydan hemen sonra çekilen fotoğraflarda trafonun kapaklarının 'dışarıdan içeriye doğru' hasar aldığı görülüyor. Ancak uzmanlar patlamanın trafonun içinde olması halinde bunun tersi bir durumun meydana gelmesi gerektiğini belirtiyor. Yani hasarın içeriden dışarıya doğru oluşması gerekiyordu.

ELEKTRİKLER KESİLMEDİ

Patlamanın ardından bölgede elektrikler kesilmedi. Bunu yetkililerde doğruladı. Bu durum patlamanın trafo kaynaklı olmadığının bir anlamda isbatı oldu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara