Dolar

32,6302

Euro

34,8075

Altın

2.421,93

Bist

9.645,02

HDP'liler AYM gündeminde

Anayasa Mahkemesi (AYM), haklarında yakalama kararı olan ve şu an yurt dışında bulunan HDP’lilerin milletvekilliğinin düşürülmesi kararının iptali talebini gündemine aldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-27 10:52:48

HDP'liler AYM gündeminde

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre AYM, haklarında yakalama kararı olan ve şu an yurt dışında bulunan HDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk'ün haziran ayında milletvekilliğinin düşürülmesi kararının iptali talebini gündemine aldı.

GÖRÜŞME 7 EYLÜL'DE

Haklarında 'terör örgütü' suçundan soruşturma bulunan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında ifade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı. Bakanlar Kurulu tarafından, yurt dışında bulunan Öztürk ve Sarıyıldız'ın üç ay içinde Türkiye'ye dönmeleri çağrısı yapılmış, aksi halde vatandaşlıktan çıkarılacakları duyurulmuştu. Öztürk ve Sarıyıldız'ın milletvekillikleri, 'devamsızlık”'gerekçesiyle TBMM Genel Kurulu'nda 27 Temmuz'da yapılan oylamayla düşürülmüştü. HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, her iki ismin vekilliğinin düşürülmesini AYM'ye taşımıştı. Anayasa Mahkemesi, hızla konuyu gündemine aldı. 7 Eylül tarihinde yapılacak toplantıda, Öztürk ve Sarıyıldız'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin TBMM kararının iptali talebi görüşülecek.

 

Haber Ara